Vrijedna investicija

Rijeka nabavlja još šest sprava za dječje parkove. Evo gdje će se montirati

Ljiljana Hlača

Grad Rijeka uložit će 200 tisuća kuna u nove sprave za parkove / foto: S. DRECHSLER

Grad Rijeka uložit će 200 tisuća kuna u nove sprave za parkove / foto: S. DRECHSLER

Grad Rijeka vodi brigu o 294 dječja igrališta koja su smještena u kvartovima diljem grada i skrbi o 16 gradskih parkova, za što se godišnje izdvaja više od četiri milijuna kunaRIJEKA – Iako je epidemija koronavirusa zaustavila sve te ispraznila riječku gradsku blagajnu, još uvijek je preostalo novaca za neke projekte. Tako je u tijeku natječaj za nabavu opreme za dječje parkove koji je objavio Odjel gradske uprave za komunalni sustav.


Plan je nabaviti ukupno šest sprava. Riječ je o šesterokutnoj penjalici, veselom tornju, tornju s krovom i podestom, brodu, penjalici te kombiniranoj spravi. Oprema će se montirati na lokacije odnosno dječja igrališta koja se nalaze u Ulici Vere Bratonje 21, Rastočine š6, Karasovovoj 7, Kvaternikovoj 68, Ogulinskoj 20 te Ulici Antuna Barca 3a. Ukupna vrijednost ove nabave, prema procjeni Grada Rijeke, ne bi trebala biti veća od 200.000 kuna. Ispod sprava postavit će se antistresna podloga.


Grad Rijeka vodi brigu o 294 dječja igrališta koja su smještena u kvartovima diljem grada i skrbi o 16 gradskih parkova, za što se godišnje izdvaja više od četiri milijuna kuna. Posljednjih godina sustavno se ulaže u opremu dječjih parkova, no problem su učestale devastacije.