Vrijedne ruke

Zgrada puntarske ribarnice dobila novi morski ures zahvaljujući polaznicama Punat Sea Arta

Mladen Trinajstić

Foto TZO Punat

Foto TZO Punat

Studentice umjetničkih akademija uspješno ostvarile ciljeve osmog izdanja umjetničke kolonije Punat Sea ArtVrijedne ruke u Puntu proteklih dana angažiranih kreativki, studentica akademija primijenjene umjetnosti iz Rijeke i Beograda kao i Akademije likovne umjetnosti i kulture iz Osijeka uspješno su ostvarile ciljeve i nakane osmog izdanja umjetničke kolonije Punat Sea Art.


Zgrada puntarske ribarnice sad je tako, zahvaljujući angažmanu u spomenuti program uključenih mladih umjetnica, na svome pročelju dobila novi »morski« ures, motivima riba i podmorja inspiriranu kreaciju sazdanu od rukama sudionica Punat Sea Arta izrađenih keramičkih pločica.


Podsjetimo, uz pomoć i financijsku podršku Turističke zajednice i Općine Punat projekt Punat Sea Art već punih osam ljeta u to otočno mjesto dovodi talentirane mlade studentice i studente iz naše zemlje, a sad i inozemstva, koji kroz svoje umjetničko, najčeščće kiparsko stvaralaštvo u njegovim radionicama stvaraju umjetnine i instalacije kojima se potom estetski intervenira u javne prostore Punta, njegove parkove i javne zgrade.
Nedavno upriličeno novo izdanje te umjetničke kolonije koje se u galerijskom prostoru puntarskog Toša održavalo pod vodstvom poznatog riječkog keramičara, prof. Borisa Rocea, ali i uz podršku njegova mladog kolege, prof. Nikole Nenadića, okupilo je desetak studentica spomenutih triju akademija koje su svojim radom nastavile višegodišnju praksu koju je idejno osmislila i uz pomoć lokalnih turističkih djelatnika u stvarnost pretočila nedavno preminula otočna umjetnica, akademska slikarica i likovna pedagoginja Alma Dujmović.


Upravo njoj je stoga bila posvećena ovogodišnja kolonija pa se tako i u na fasadu ribarnice sad ugrađenom motivu jasno prepoznaju morske vizure koje su uvijek bile nepresušan izvor inspiracije Alme Dujmović.