Humanitarna akcija

Udruga Mir Omišalj: Pokloni za pacijente dječje bolnice Kantrida

Mladen Trinajstić

Darovi su otišli i u pedijatrijske ordinacije diljem naše regije / Foto MIR OMIŠALJ

Darovi su otišli i u pedijatrijske ordinacije diljem naše regije / Foto MIR OMIŠALJOMIŠALJ – U duhu humanosti i brige za najmlađe članove naše zajednice, članovi Humanitarne udruge Mir Omišalj nedavno su pokrenuli akciju prikupljanja poklona za dječju bolnicu Kantrida i pedijatrijske ordinacije diljem naše regije. Rezultat ove hvale vrijedne inicijative je izvanredan – više od 1,5 tisuća poklona prikupljenih s ljubavlju i brigom, spremnih razveseliti mališane koji se suočavaju s različitim izazovima zdravstvenih problema.


U akciji su, doznajemo od predstavnika tog omišaljskog humanitarnog udruženja, sudjelovali dječji vrtići s cijelog otoka Krka, otočni osnovnoškolci, ali i mnogobrojni volonteri iz Rijeke, Istre i s područja otoka Krka, na čemu su im članovi HU-a Mir Omišalj neizmjerno zahvalni. Dok se ova akcija širila, lokalna zajednica je pokazala nevjerojatnu podršku i angažman. Pokloni su pažljivo odabrani kako bi odgovarali različitim potrebama djece svih dobnih skupina. Od igračaka i knjiga, do plišanih lutkica i umjetničkih pribora, svaki poklon bio je namijenjen i pribavljen s nakanom da malim pacijentima pruži trenutke radosti i ohrabrenja tijekom njihovog liječenja.


Vidjeti djecu kako se osmjehuju i kako su uzbuđena zbog ovih poklona podsjeća nas na važnost zajedništva i podrške, kažu nam, u ovu akciju uključeni omišaljski humanitarci, zaključujući da spomenuta inicijativa nije samo donijela radost i utjehu malenim pacijentima već je također istaknula snagu i ljepotu zajedničkog djelovanja u ime humanosti. Humanitarna udruga Mir Omišalj također je i organizirala skladištenje preostalih igračaka koje će se, prema potrebama bolnice i pedijatrija, naknadno raspoređivati i nadopunjavati.
– Kao odgovor na ovu uspješnu akciju, naša udruga već razmatra mogućnosti za buduće akcije i aktivnosti u našoj zajednici, istakla je zaključujući ovu akciju Stela Musić, predsjednica spomenute udruge. Nastavljajući širiti radost i podršku, ova inicijativa ostaje svijetli primjer kako zajednički trud može stvoriti velike promjene u životima onih kojima je to najpotrebnije, završila je čelnica Humanitarne udruge Mir Omišalj.