Poziv

U Krku predavanje o udomiteljstvu djece na području PGŽ: Promocija, perspektive i izazovi

Mladen Trinajstić

Ilustracija / Foto Pixabay

Ilustracija / Foto Pixabay

Predavanje će biti održano u četvrtak, 7. ožujka, od 10 do 13 sati u Velikoj vijećnici Grada KrkaSvako dijete ima pravo živjeti u obitelji, a kada to nije moguće, potrebno mu je osigurati smještaj. Postoje djeca koja ljubav i toplinu u poticajnom i pozitivnom obiteljskom okruženju osjete tek u zamjenskoj, udomiteljskoj obitelji.


Udomiteljstvo nesebično pomaže djeci da u stabilnom i sigurnom obiteljskom ozračju ostvare svoje potencijale kao punopravni članovi obitelji, ali i šire lokalne zajednice i društva.


Prethodni navodi dio su najave kojom predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, odnosno Tima za udomiteljstvo koji djeluje pri resornim službama Primorsko-goranske županije pozivaju sve zainteresirane otočane na predavanje pod nazivom “Udomiteljstvo djece na području Primorsko-goranske županije – promocija perspektive i izazovi”.
Spomenuto će se predavanje, doznajemo, održati u četvrtak, 7. ožujka, između 10 i 13 sati u Velikoj vijećnici Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2).


Organizator ovog predavanja u svrhu promicanja udomiteljstva za djecu, planira kroz različite aktivnosti informirati širu lokalnu zajednicu o dobrobiti udomiteljstva, kako za samu djecu, tako i za obitelji koje se odluče ovim plemenitim i humanim djelovanjem pomoći djeci u potrebi.