C model

Svi krčki srednjoškolci od danas su na online nastavi

Mladen TrinajstićKRK – Iz krčke Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir«, jedine srednjoškolske ustanove na otoku Krku, učenicima i njihovim roditeljima upućena je obavijest da će nastava u drugom polugodištu, a prema odluci Županije, od ovog ponedjeljka započeti u obliku nastave na daljinu (C model). Spomenuta odluka, naglašava u svojem »proglasu« ravnateljica prof. Đurđica Cvitkušić, odnosi se na sve učenike, uključujući i maturante koji će, za razliku od krčkih, u nekim dijelovima naše zemlje danas ipak »uživo« početi sjedati u svoje klupe.


Podsjetimo, župan Zlatko Komadina je 11. siječnja donio odluku kojom je određeno da će se u svim školama kojima je osnivač Županija, a temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ-a te na prijedlog županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, nastava na daljinu nastaviti organizirati i provoditi za sve učenike srednjih škola, i to do 29. siječnja.


Predstavljajući plan organizacije nastave, pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je da je u dogovoru s ravnateljima škola odlučeno da će u početku drugog polugodišta na nastavu u škole dolaziti samo učenici nižih razreda osnovnih škola, dok će svi ostali polugodište započeti online nastavom. Stilin je napomenula i da su važeće epidemiološke mjere na nacionalnoj razini na snazi do 31. siječnja pa je u razgovoru s epidemiolozima i ravnateljima zaključeno da bi drugo polugodište na području županije bilo ipak dobro započeti – »stupnjevito«. U istoj je prilici ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio da bi se već i sada, s obzirom na organizaciju u školama i volju nastavnika, moglo nastaviti s nastavom u školi i za stariju djecu. No, rekao je, neke stvari poput dolaska i odlaska iz škole, prijevoz, okupljanja oko škole i slično još treba urediti pa je stoga, barem zasad, nastavu u školama bolje uvoditi postupno.