Čarobne kulise

“Najljepši otočni advent” otvara vrata u nedjelju

Hrvoje HodakRAB – »Najljepši otočni advent« koji je tijekom dosadašnjih godina postao središtem blagdanskog događanja i druženja u gradu Rabu, te sve više i motivom dolaska gostiju na otok, ove, sedme godine bit će organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama. I ovih će se blagdana središte grada Raba pretvoriti u doživljajnu božićnu čaroliju, a širenjem prigodnog uređenja od povijesne gradske jezgre i na druge, susjedne lokacije, organizatori nastoje ulice, trgove i parkove učiniti što privlačnijima.


Prigodni ukrasi i figure, božićna drvca, te mnoštvo lampica pružat će se od parka Dorka, gdje su tradicionalno smještene jaslice koje postavljaju članovi UDVDR-a Rab, i u kojem će se prigodno paliti svijeće na adventskom vijencu, prva 28. studenoga, a preostale tri 5., 12. i 19. prosinca. Rapska božićna čarolija nastavlja se Ulicom biskupa Draga okićenom svijetlećim skulpturama i Trgom Municipium Arba s centralnim božićnim drvcem, duž dekoracijom oživljene Srednje ulice i Trga sv. Kristofora, pa sve do čarobnog parka Boškopini koji ove godine neće biti posljednja lokacija. Naime, božićne dekoracije ukrasit će i PC Mali Palit, tj. Šarengrad, u kojem se odvija dobar dio društvenog života domaćih ljudi.


Uz zvuke prigodne glazbe na pojedinim lokacijama, »Najljepši otočni advent« svojim će očaravajućim kulisama prizivati posjetitelje u grad tijekom predstojećih blagdana. Izložba radova članova Udruge Uliks pod nazivom »Zimska sonata« u crkvi sv. Katarine također će pridonijeti blagdanskoj ponudi, a svoja će vrata imati otvorena od 5. prosinca do 7. siječnja.
I ove godine u Gradu su se pobrinuli da najmlađima i mladima omoguće barem djelomičan doživljaj omiljenih blagdana. Pučko otvoreno učilište Rab je tako za njih pripremilo prigodne kazališne predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića tijekom prosinca. U utorak 7. prosinca održat će se predstava prilagođena osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda, »Anton Žic, baba i harmonika«, a u srijedu 8. prosinca predstava »Vrijeme je za bajku«.


U kazališnim predstavama imat će priliku uživati i odrasli – u petak 17. prosinca na rasporedu je predstava »Casabianca« koju pred rapsku publiku donose izvrsni Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, a u srijedu 22. prosinca na repertoaru će biti predstava kazališta Tvornica smijeha »Prvi muževi bacaju se u vodu«.


Bilo da je riječ o djeci ili odraslima, pravu atrakciju sumještanima priredit će Arba Ridersi 10. prosinca svojim bajkerskim božićno-novogodišnjim defileom diljem grada Raba sa startom na Pidoki.