DRUKČIJA ANDRINJA

Nada Kovačev dobila nagradu za životno djelo Općine Punat

Mladen Trinajstić

Dobitnici općinskih nagrada i priznanja na dodjeli u galeriji Toš: Marinko Žic, vlč. Luka Paljević, Alan Žic-Teklin, Fran Bonifačić, Nada Kovačev i Goran Gržančić / M. TRINAJSTIĆ

Dobitnici općinskih nagrada i priznanja na dodjeli u galeriji Toš: Marinko Žic, vlč. Luka Paljević, Alan Žic-Teklin, Fran Bonifačić, Nada Kovačev i Goran Gržančić / M. TRINAJSTIĆ

Svojim humanitarnim i umjetničkim djelovanjem Kovačev je zadužila Općinu. Zahvalnice su dobili Alan Žic-Teklin i vlč. Ivica Kordić, a nagrađeni su i Andrea Orlić, Stella Polonijo i Fran BonifačićPUNAT – Zbog poštovanja epidemioloških mjera ove godine povodom Andrinje – Dana Općine Punat nije održana svečana sjednica Općinskog vijeća s prigodnim programom u Narodnom domu, kako je to već uobičajeno, već su priznanja i nagrade bez »publike« dobitnicima dodijeljeni u galeriji Toš.


Zahvale Žicu-Teklinu i vlč. Kordiću


Uz nagrađene, dodjeli su prisustvovali tek predstavnici Općinskog vijeća Punta – predsjednik Goran Gržančić te potpredsjednica Maja Polonijo, koja je ujedno i predsjednica Odbora za društvene djelatnosti. Uz njih je, razumljivo, prigodnoj svečanosti nazočio i načelnik Općine Marinko Žic.


U sklopu najsvečanijeg dijela programa dodjele javnih priznanja, najznačajniju općinski nagradu, onu za životno djelo, dobila je Nada Kovačev, koja je tijekom cijelog svog života, rečeno je prilikom dodjele, davala izuzetan doprinos razvoju općine Punat u području kulture, kao i u društvenom, odnosno humanitarnom i umjetničkom djelovanju. Gospođa Nada je tijekom svog bogatog društvenog rada sudjelovala u inicijativi osnivanja KUD-a Punat, u postavljanju prve dječje javne predstave 60-ih godina prošlog stoljeća te je kao samouka slikarica izlagala svoje radove upravo u galerijskom prostoru u kojem je održana i ova Andrinjska svečanost. Kovačev je od 90-ih godina aktivno volontirala i sudjelovala u radu više udruga, pogotovo u »Bedemu ljubavi« i Crvenom križu.


Odolijevanje virusnoj pošastiUz iskreno žaljenje što ove godine ne možemo održati svečanu sjednicu Općinskog vijeća na uobičajeni način, niti vam ukazati počast pred punom salom Narodnog doma kako zaslužujete, moramo biti sretni zbog toga što smo se uspjeli ovdje naći u gotovo punom sastavu, ali i stoga što naš Punat i Stara Baška i dalje odolijevaju ovoj virusnoj pošasti, bez većih posljedica po zdravlje mještana, poručio je okupljenim laureatima načelnik Žic, naglasivši da mu je čast i zadovoljstvo družiti se s ljudima koji su kroz svoj trud i zalaganje svakodnevicu Punta činili ljepšom, a svojim uspjesima ujedno i promovirali ovaj dio otoka Krka.

Perspektivna mladost


Razlog za ponos i zadovoljstvo ima i Alan Žic-Teklin, kojemu je uručena zahvalnica za njegov izdavački i istraživački rad o povijesti i zanimljivostima Punta i otoka Krka te za organizaciju prvih vođenih turističkih tura s prezentacijom baštine Punta. Zahvalnica Općine Punat dodijeljena je i velečasnom Ivici Kordiću za, kako je istaknuto, godine dobročinstava i njegova požrtvovnog rada u župi Punat te za njegovu humanost. S obzirom na to da se vlč. Kordić ne tako davno kao misionar preselio na afrički kontinet, zahvalnicu je preuzeo njegov nasljednik na mjestu puntarskog župnika, vlč. Luka Paljević.


Na početku svečanosti u galeriji Toš dodijeljene su i nagrade za izvrsnost u školovanju, sportu ili inovaciji koje su iz ruku Maje Polonijo primile Andrea Orlić, Stella Polonijo i Fran Bonifačić. Andrea Orlić bila je odlikašica tijekom svih četiriju godina školovanja u krčkoj srednjoj školi, gdje je ponijela i titulu učenice generacije. Stella Polonijo općinsku je nagradu zaslužila iznimnim sportskim rezultatom postignutim u karateu, na Državnom prvenstvu za mlađe seniorke osvajanjem bronce, dok je vrsni atletičar Fran Bonifačić osvajač triju zlata na državnim prvenstvima za mlađe seniore i nositelj državnog rekorda u desetoboju u kategoriji mlađih seniora.