Mali Lošinj

Na Fešti lošinjske kuhinje predstavili se restorani, kuhali i srednjoškolci

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić



Osam od trinaest restorana, koliko ih okuplja program “Fešta lošinjske kuhinje”, predstavilo se na štandovima na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju.


Trinaest restorana u Malom Lošinju, Nerezinama i Artatorama do kraja svibnja imat će u ponudi menije po cijeni od četrdeset eura po osobi, a ta jela posjetitelji trga mogli su ovom prilikom besplatno degustirati.


Osim vlasnika i radnika restorana, za jednim od štandova bili su i učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića, koji su istoga dana prijepodne, pod vodstvom nastavnice Milanke Poldan te istaknutih lošinjskih kuhara Adrijana Nikolića i Marca Sassa pripremali bijeli brudet, “verze na pofrih” (za Lošinj nekada karakteristično jelo od broskve i liganja) te frigane sitne ribe.




Predstavili su se i vinari, uključujući lošinjskog, Marka Komadinu, koji ima vinograd na Punti Križa na jugu otoka Cresa i praktički je nositelj obnove nekada rasprostranjenoga i važnog otočnog vinogradarstva.