Koncept "7seas"

Matija Bogdan postao executive chef za Aminessove restorane na Krku i Korčuli

Mladen Trinajstić

Chef Matija Bogdan / Foto Aminess

Chef Matija Bogdan / Foto Aminess

Bogdan će biti zadužen za koncept visoke gastronomije "7seas", a uz to će voditi i a la carte ponudu u objektima u dvije jadranske destinacije

Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess, u okrilju koje već neko vrijeme posluju i njivički hotelijerski odnosno kamperski kapaciteti. Matija Bogdan, doznajemo, postaje executive chef za Aminessove restorane na otocima Krku i Korčuli. Bogdan će biti zadužen za koncept visoke gastronomije “7seas”, a uz to će voditi i a la carte ponudu u objektima u dvije jadranske destinacije. Koncept visoke gastronomije već je dostupan za goste restorana u Aminess Korčula Heritage Hotelu, dok je otvorenje 7seas restorana u Njivicama na otoku Krku planirano u lipnju.


 


Iskustvo u zvjezdanom londonskom restoranu “Ledbury”


 


Hrvatski lanac hotela i resorta Aminess godinama ulaže u edukaciju zaposlenika i podizanje kvalitete usluge, s posebnim naglaskom na gourmet segment poslovanja pa stoga i ne čudi da je Aminessov gourmet tim bogatiji za još jednog renomiranog chefa, sa svjetskim kulinarskim iskustvom. Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, kažu nam Aminessovi hotelijeri, obzirom da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu “Ledbury” s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene. Iza chefa Bogdana je i nekoliko uspješnih gastronomskih projekata u Hrvatskoj, među kojima je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu “Mano 2”.


 


Vrhunske namirnice lokalnog porijekla


 


– Želja nam je svim gostima restorana pružiti “peterozvjezdani doživljaj” koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog porijekla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore, ističe chef Matija Bogdan. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je poseban, kao što je i svaka lokacija posebna sama po sebi. Naglasak će biti na lokalnim namirnicama koje su pripremljene s puno pažnje. Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu okrenut je jednostavnoj i iskrenoj otočkoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim jelima i okusima koji su pripremljeni u skladu s modernim vremenom i suvremenim kulinarskim tehnikama.


Vrhunac gourmet ponude zasigurno je 7seas restoran u Njivicama na Krku koji će nuditi nesvakidašnje delicije. Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti vratiti ponovno u naš restoran i na otok Krk, zaključuje spomenuti vrhunski kulinarski znalac.


Koncept visoke gastronomije 7seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, iskustvom Aminessovog executive chefa, ali i destinacijama na Jadranu. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koju Aminess nudi gostima restorana, dok pojam “seas” označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gastronomsku ponudu u restoranima, objašnjavaju nam predstavnici turističke kompanije sa sjedištem u Novigradu. Iako “seas” može zazvučati kao da se na meniju nalaze isključivo morski specijaliteti, naziv zapravo ostavlja prostora za kreativna i inspirativna jela chefova koja će nepcima gostiju priuštiti pravo gastronomsko putovanje.