Zanimljivo i korisno

Dobrinj turističkim djelatnicima predstavlja svoje posebitosti

Mladen Trinajstić

TZ Krk

TZ Krk

Pripremljeno je sadržajno predavanje na temu »Arheološka i kulturno-povijesna baština na području općine Dobrinj«, a predavač će i ovog puta biti vrsni znalac otočne povijesti, arheolog Ranko Starac, koji je ujedno i kustos riječkog PPMHP-aKRK – Turistička zajednica otoka Krka, nakon stanke u 2020. godini, ovih dana ponovo pokreće program svojih zanimljivih edukativno-informativnih predavanja čiji je glavni cilj upoznavanje javnosti s bogatom kulturnom baštinom otoka Krka. Nakon proteklih godina održanog niza sličnih terenskih izlaganja koje su za svrhu imale upoznavanje otočana, a posebice domaćih turističkih djelatnika s baštinskim sadržajima grada Krka, a potom i Omišlja, Malinske – Dubašnice te Baške i Punta, ove je godine, doznajemo, predviđeno upoznavanje područja Općine Dobrinj.


Online obilazak


– Vodeći računa o epidemiološkim mjerama, »obilazak« i upoznavanje arheološke baštine spomenute otočne turističke destinacije bit će organiziran putem aplikacije Zoom te će se na taj način jednostavno, učinkovito, ali i sigurno omogućiti da se svi zainteresirani za takvu vrst edukacije iz udobnosti svojih domova uključe u, vjerujemo, zanimljiva i poučna predavanja, prenijela nam je najavljujući skorašnji program Majda Šale, direktorica otočnog TZ-a.
– U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Dobrinj pripremljeno je vrlo sadržajno predavanje na temu »Arheološka i kulturno-povijesna baština na području općine Dobrinj«, a kao i u prethodnim izdanjima tog zapaženog, a od lokalne stručne, odnosno »turističke javnosti« odlično prihvaćenog programa, predavač će i ovog puta biti široj javnosti već dobro poznati i vrsni znalac otočne povijesti, arheolog Ranko Starac, koji je ujedno i kustos riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, dodala je Šale.


E-mail prijave


Kako smo doznali od organizatora ovog hvalevrijednog događanja, predavanje o svemu što područje Dobrinjštine čini važnom i atraktivnom sastavnicom otočne turističke »priče« u segmentu predstavljanja njegove bogate i vrijedne kulturno-povijesne baštine, predviđeno je za subotu 13. ožujka 2021. godine, i to u vremenu od 14 do 16 sati. Kako bi se mogli što kvalitetnije pripremiti, svi zainteresirani pozvani su prijaviti se na e-mail Turističke zajednice otoka Krka: [email protected], a prijave se primaju do utorka 9. ožujka. Prijavljenima će potom iz krovne organizacije otočnog turizma povratno biti poslan poziv s uputama za uključivanje u spomenuto besplatno predavanje na Zoomu.


Za turističke djelatnike
– Predavanja su, kao i dosad, prvenstveno namijenjena turističkim vodičima, djelatnicima turističkih agencija, hotelijerima i zaposlenicima turističkih zajednica, a sve u cilju omogućavanja njihova što kvalitetnijeg, potpunijeg i točnijeg predstavljanja vrijednosti, posebnosti i raznolikosti otoka Krka, zaključila je Šale naglašavajući pritom da su i ovog puta teme predavanja pažljivo birane u cilju upućivanja svih koji su u svom svakodnevnom radu u kontaktu s posjetiteljima Krka u najosnovnija znanja o povijesti tog kvarnerskog otoka, odnosno pojedinih povijesnih lokaliteta »od posebne važnosti«.
– Držimo da su informacije koje na takvim predavanjima predstavljamo one kojima bi morali raspolagati baš svi naši turistički vodiči, zaposlenici informativnih punktova, agencija i svih ostalih recepcija, završila je čelnica otočnog TZ-a.