Jubilej

Creska udruga Ruta obilježila dva desetljeća djelovanja

Walter Salković

Prezentacija 20 godina udruge Ruta u palači Moise

Prezentacija 20 godina udruge Ruta u palači Moise

Poznata creska udruga proslavila jubilejIako je udruga Ruta dva desetljeća svog djelovanja navršila prošle godine, zbog epidemioloških mjera obilježavanje jubileja moglo se organizirati tek ovih dana.


Voditeljica Rute Vesna Jakić gotovo jednosatnom prezentacijom u palači Moise osvrnula se na proteklih 20 godina rada svoje udruge.


Kroz mnoštvo fotografija prisjetila se projekata, edukacija, radionica, ali i ljudi koji su prošli kroz Rutine prostorije, dali svoj doprinos aktivnostima koje su se tamo provodile te i sami dobili neko novo iskustvo.
– Svi koji su sada u ovoj prostoriji su se u proteklih 20 godina susreli s Rutom. Zato je ovo za mene jedna vrlo intimna priča koju dijelim s vama. Dobro je povremeno napraviti svojevrsnu inventuru i osvrnuti se na učinjeno.


Proći ću kroz fotografije, ali neću čitati suhoparne statistike, već samo govoriti ono na što me te fotografije asociraju i podijeliti to s vama – rekla je na početku Vesna Jakić.


Vesna Jakić


Pozdravnim riječima mnoštvu okupljenom u velikoj dvorani palače Moise obratili su se prof. dr. Aleksandra Deluka-Tibljaš u ime Sveučilišta u Rijeci i gradonačelnik Marin Gregorović.


– Ruta je ono što Cres želi biti – spoj tradicije sa suvremenošću – rekao je Gregorović i zahvalio Ruti na svemu što čini, ali i riječkom sveučilištu na svim aktivnostima koje su provedene u Cresu u proteklih godinu dana.


Nakon prezentacije, u dvorištu palače održana je radionica filcanja vunenih cvjetova, najpoznatijeg Rutinog proizvoda, a druženje je potom nastavljeno u dvorištu udruge.