Završeni radovi

Blagoslovljen novoizgrađeni dio groblja u Kamporu

Hrvoje Hodak

Učinjeni radovi vrijedni su 5,79 milijuna kuna / Foto H. HODAK

Učinjeni radovi vrijedni su 5,79 milijuna kuna / Foto H. HODAK

Nakon ishođene uporabne dozvole i blagoslova, novi dio mjesnog groblja Kampor službeno je stavljen u funkciju, a upravljanje i održavanje ovog, kao i svih mjesnih groblja na otoku, dodijeljeno je Dundovu d.o.o. za komunalne djelatnosti 


 


KAMPOR – Nakon svete mise u crkvi sv. Bernardina Sienskog, u nazočnosti predstavnika Grada Raba i MO-a Kampor, fra Ivica Strčić, župnik župe sv. Eufemije djevice i mučenice, blagoslovio je novo groblje i mrtvačnicu u Kamporu.
Riječ je o zgotovljenom novom dijelu mjesnog groblja i pripadajućoj mrtvačnici čiji su radovi u iznosu od 5,79 milijuna kuna započeli u studenom 2020., a završili u lipnju ove godine.


Novoizgrađeno groblje obuhvaća devet zemljanih grobova, 20 jednostrukih grobnica, 15 dvostrukih grobnica i četrdeset ukopnih niša. Osim grobnih mjesta, izgrađena je mrtvačnica s oproštajnim trgom, opločene su staze groblja, izvedene hidroinstalacije – vodovodni priključci, oborinska i fekalna odvodnja, pristupna cesta s manjim parkiralištem, ogradni zidovi i drugi manji radovi. Izvođač radova na groblju i mrtvačnici je Eding d.o.o. Zagreb, dok je nadzor obavio Fluming d.o.o. Rijeka, a valja spomenuti i sufinanciranje izgradnje mrtvačnice od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a, Uprave za otoke, u iznosu od 650.000 kuna.


Nakon ishođene uporabne dozvole i blagoslova, novi dio mjesnog groblja Kampor službeno je stavljen u funkciju, a upravljanje i održavanje ovog, kao i svih mjesnih groblja na otoku, dodijeljeno je Dundovu d.o.o. za komunalne djelatnosti.


Blagoslovu groblja prethodila je misa / Snimio H. HODAK

Blagoslovu groblja prethodila je misa / Snimio H. HODAK