Popravljeno

Saniran lim na zvoniku veprinačke crkve koji je otrgnuo vjetar, vidikovac Brituh opet otvoren

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Z. Sergo

Foto Z. SergoVEPRINAC – Prostor veprinačkog »vidikovca« Brituh je od jučer ponovo otvoren za javnost – javili su iz Mjesnog odbora Veprinac-Učka. Naime, tvrtka Elektro-Vukelić iz Kastva i Alen Turkalj, alpinist iz tvrtke Motiv, interventno su sanirali lim na zvoniku koji se 16. svibnja zbog velikog vjetra otrgnuo s krova, a jedan dio je ostao opasno visiti, ugrožavajući boravak svih ispod zvonika, pa su vatrogasci i policija zatvorili prilaz vidikovcu.


– Srećom je jučer bilo lijepo vrijeme bez vjetra pa se taj delikatni i opasni zahvat mogao obaviti na 25 metara visokom zvoniku. Limovi koji su ostali visjeti pričvršćeni su vijcima, tako da više nema opasnosti od njihovog pada, a kompletna sanacija će uslijediti nakon odabira ponuda koje prikuplja veprinački župnik i to što bude moguće prije jer je dio zvonika bez pokrova.


Zahvaljujemo svim sudionicima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Veprinački župnik Zrinko Nikolić potvrdio je da će se ovaj vikend sveta krizma i sveta pričest održati u veprinačkoj crkvi, s obzirom na to da više nema opasnosti i može se koristiti prostor oko crkve.
Termin je ostao isti: sveta krizma će biti u subotu u 10 sati, a prva pričest u nedelju s početkom u 11 sati – u crkvi sv. Marka Evanđelista u Veprincu. Od jučer svi turisti i posjetitelji Veprinca ponovo mogu uživati »va najlepšen poglede na svete« – istaknula je Zorica Sergo ispred MO-a Veprinac-Učka.