Kazalište Pygmalion u Gervaisu

Predstava na engleskom jeziku u Centru Gervais. Slobodan ulaz na “Djevojčicu sa šibicama”

Aleksandra Kućel Ilić

Iz predstave »Djevojčica sa šibicama« / Foto FESTIVAL OPATIJA

Iz predstave »Djevojčica sa šibicama« / Foto FESTIVAL OPATIJA

Ovu predstavu na engleskom jeziku izvode djeca i mladi s našeg područja kojima sada omogućujemo doživljaj prave kazališne scene, a sve smo osmislili kao poklon našoj publici jer je predstava sa slobodnim ulazom, rekao je Ernie Gigante DeškovićOPATIJA – Festival Opatija najavio je održavanje kazališne predstave za djecu i mlade »Djevojčica sa šibicama/Little match girl« koja će biti na rasporedu u nedjelju, 3. prosinca s početkom u 17 sati u opatijskom Centru Gervais u izvedbi »Kazališta za djecu i mlade na engleskom jeziku Pygmalion«. To je premijerni nastup ovog kazališta u opatijskom »Gervaisu«, a Festival Opatija je osigurao slobodan ulaz za sve zainteresirane (uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica).


– Naša su vrata uvijek otvorena vrijednim lokalnim umjetnicima, napose onima koji rade s djecom s našeg područja. Stoga mi je iznimno drago što to sada činimo s kazališnom grupom iz Voloskog s kojom smo uspješno surađivali tijekom ljeta na našem Mandraću i tada odlučili da na ovaj način dodatno podržimo naše mlade. Ovu predstavu na engleskom jeziku izvode djeca i mladi s našeg područja kojima sada omogućujemo doživljaj prave kazališne scene, a sve smo osmislili kao poklon našoj publici jer je predstava sa slobodnim ulazom, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.


Za opatijsku premijeru odabrana je prigodna, dirljiva bajka H. C. Andersena »Djevojčica sa šibicama«, prema adaptaciji dramskog teksta Hermana Ammanna. Talentirana glumačka postava polaznika kazališta Pygmalion u dobi od 9 do 18 godina vratit će publiku u 19. stoljeće i prikazati priču u kojoj snovi mlade siromašne djevojčice traju koliko i treperenje plamenova njenih malenih šibica. »Djevojčica sa šibicama« govori o ustrajnosti i nadi, ali i o okrutnosti civiliziranog društva koje okreće glavu na potrebe najranjivijih. Režiju, scenarij, scenografiju i kostimografiju predstave potpisuju Lorena Žuvić i Mateo Brajek, mladi bračni par, ujedno i pokretačka snaga Pygmaliona, stoji u najavi predstave.
– Pozivamo roditelje, none i noniće, prijatelje i zaljubljenike u kazalište da dođu na predstavu i podrže mlade buduće glumačke nade, u premijernom nastupu na velikoj sceni opatijskoj Centra Gervais, poručio je Gigante Dešković.


Predstava se izvodi na engleskom jeziku, uz titlove na hrvatskom. Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice koje se mogu besplatno preuzeti (najviše 4 po osobi) u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, radnim danom od 8 do 15 sati).