Predstavili listu

Opatijski Reformisti: Mi nećemo ići po mišljenje u “Komitet”

Aleksandra Kućel Ilić

Boris Uršić

Boris Uršić

Listu predvodi Boris Uršić, predsjednik LDDŽ – Lunjo i MazaLista za Gradsko vijeće Opatije Narodne stranke – Reformista sastavljena od građana koji nisu željni vlasti nego žele biti korektiv u Gradskom vijeću.


Listu predvodi Boris Uršić, predsjednik LDDŽ – Lunjo i Maza.


– Želja nam je da naš grad ima transparentnu vlast koja neće biti korumpirana i klijentelistička. Podržat ćemo svaku dobru ideju bez obzira od koga dolazila.
Odlučno ćemo se protiviti daljnjoj betonizaciji i apartmanizaciji Opatije. Smatramo da naš grad pripada građanima koji u njemu žive i rade.


Trenutačno imamo situaciju gdje se pogoduje investitorima pa je za domaće ljude sve manje mjesta u njihovom gradu. Podaci koji govore o iseljavanju domicilnog stanovništva su poražavajući.


Zalagat ćemo se prije svega za zaustavljanje podivljale nekontrolirane izgradnje i devastaciju prostora, uređenje plaže i Trga Slatina, izgradnju garaža i parkirališta u rubnim područjima grada, izgradnju turističkih atrakcija poput vidikovca na rotoru Kuk, izgradnju skloništa za kućne ljubimce s rekreativnim centrom, subvencioniranje uređenja fasada i krovova, besplatan parking za građane Opatije izuzev zone “0”, te bolju organizaciju javnog prijevoza a naročito za školsku djecu.


Nemamo namjeru stopirati dobre projekte koji su započeti ili su već u planu te želimo da se dovedu do kraja.


Otvoreni smo za suradnju s ostalim političkim strankama ali nećemo ići po mišljenje u “Komitet”.


Željeli bismo da Opatiju pogoni sinergija i konstruktivnost svih političkih čimbenika a ne da u Vijeću caruju sitni interesi pojedinaca. I konačno, želimo vidjeti nova lica na čelu Opatije. Potrebna nam je svježa krv u upravljanju našim gradom – zaključili su opatijski Reformisti.