Preventiva

Opatijci povoljno i bez čekanja na pregled: Stariji od 40 na ultrazvuk za 30 kuna

Aleksandra Kućel Ilić

Paolo Petretić i Ivo Dujmić nakon dogovora o suradnji

Paolo Petretić i Ivo Dujmić nakon dogovora o suradnji

Grad Opatija za građane starije od 40 godina plaća 100 kuna po ultrazvučnom pregledu, krajnji korisnik 30 kuna, a ostatak je na teret Poliklinike Dental – poručili su jučer iz Grada OpatijeOPATIJA – I ove godine, u suradnji s riječkom Poliklinikom Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina. Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, štitnjače, dojke ili prostate. Grad Opatija plaća 100 kuna po pregledu, krajnji korisnik 30 kuna, a ostatak je na teret Poliklinike Dental – poručili su jučer iz Grada Opatije.


– Ne treba posebno naglašavati koliko je preventiva važna, a osobito u ovo vrijeme pandemije, kada smo gotovo svu pozornost posvetili borbi protiv koronavirusa. Građani nikako ne smiju zaboraviti na svoje zdravlje i ostale bolesti pa ih zato pozivam da iskoriste mogućnost i uz minimalne troškove, a bez čekanja, obave željene preventivne preglede – naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.


Ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić je istaknuo da je prije pandemije koronavirusa preventivne preglede godišnje obavljalo gotovo 500 Opatijaca. No, prošle 2020. godine koju je obilježila pandemija, građani se, možda zbog straha i neizvjesnosti, nisu odazvali u tako velikom broju.
– Pozivam Opatijke i Opatijce da se prijave te da se, uz dogovor o terminu pregleda i pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su u našoj poliklinici na visokoj razini, bez ustručavanja odazovu na pregled – kazao je Petretić.


Postupak prijave je vrlo jednostavan. Počevši od ponedjeljka 19. travnja, valja ispuniti obrazac zahtjeva, dostupan u pisarnici ili na mrežnim stranicama Grada Opatije, predati ga u pisarnicu ili poslati mailom na [email protected], a stručne službe će u najkraćem mogućem roku zahtjev obraditi.


Preventivni zdravstveni pregledi za građane Opatije organiziraju se od 2015. godine.