Koncert u Opatiji

4 Tenora na Ljetnoj: Oduševili publiku pjesmom i dosjetkama

Mirna Šumberac

4 Tenora / Snimio Damir ŠKOMRLJ

4 Tenora / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Pjevači su izvodili svoj klasični repertoar, od vlastitih pjesama poput "Broda bez imena" i "Sve je tvoje" do sekvenci iz kultnih opera, hrvatskih dalmatinskih pjesama i naravno, napolitanskih, poput "Funiculì, Funiculà" i "O sole mio"

Danas se na opatijskoj Ljetnoj pozornici održao koncert 4 Tenora. Duhoviti i šarmantni pjevači Đani Stipaničev, Filip Hozjak, Vladimir Garić i Marko Pecotić otvorili su nastup pjesmom “Grande amore” i izazvali ovacije.

Foto galerija: 4 Tenora na Ljetnoj pozornici Foto: Damir Škomrlj


Nakon toga je uslijedila izvedba pjesme “Moja Dalmacija” s kojom su nedavno pobijedili osvojivši prvu nagradu publike na 23. Večerima dalmatinske šansone.  
Osim pjevanja publika je bila zabavljana šaljivim dosjetkama i igrarijama četvorice pjevača koji su na trenutke izgledali poput dječaraca. 
– Skrušeno priznajemo da nam je ovo prvi koncert ovoga ljeta, zadnji put smo ovako nastupili na Valentinovo, rekao je Đani Stipaničev i izrekao kako je skupina iznimno zahvalna što imaju mogućnost izvoditi na opatijskoj pozornici.
Pjevači su izvodili svoj klasični repertoar, od vlastitih pjesama poput “Broda bez imena” i “Sve je tvoje” do sekvenci iz kultnih opera, hrvatskih dalmatinskih pjesama i naravno, napolitanskih, poput “Funiculì, Funiculà” i “O sole mio”.
Svaki od izvođača imao je i svoju solističku izvedbu što je dodatno začinilo nastup, kao i izvedba Robićeve “Serenade za Opatiju”. 
Mnogobrojna publika bila je oduševljena nastupom, a epidemiološke mjere su se kao i do sada primjenjivale popisivanjem publike na ulazu, dezinficiranjem ruku i održavanjem razmaka između posjetitelja. 
Ljetna pozornica još se jednom pokazala oazom za koncerte u ovo “Covid-doba”.