Natječaj

ŽLU Crikvenica ponovo bira najljepšu drvenu brodicu, evo kako se prijaviti

Robert Šimonović

Najljepša drvena brodica za 2022. godinu, vlasnice Barbare Ilijanić

Najljepša drvena brodica za 2022. godinu, vlasnice Barbare Ilijanić

Nagrada nosi naziv Josip (Joško) Ivančić Cene, po najistaknutijem brodograditelju crikveničkog krajaS namjerom poticanja drvene brodogradnje i održavanja drvenih brodica, Županijska lučka uprava Crikvenica pred osam je godina pokrenula projekt “Izbora najljepše drvene brodice” na području svoje nadležnosti.


Nagrada nosi naziv Josip (Joško) Ivančić Cene, po najistaknutijem brodograditelju crikveničkog kraja, koji je u svojoj radionici proizveo više od 50 plovila, od kojih mnoga i danas krase crikveničke luke i razna druga mjesta na Jadranu.


Za valoriziranje prispjelih prijava i odabir najljepše drvene brodice osnovano je povjerenstvo u sastavu: Vladimir Matejčić, Davor Lončarić i Goran Cerović.

Kriteriji odabira su kvaliteta/razina održavanja, posjedovanje vesala, jarbola i jedara te ukupan dojam. Nagrada za pobjednika je oslobađanje plaćanja godišnje pristojbe za komunalni vez.


Pravo na prijavu na natječaj imaju isključivo korisnici komunalnog veza na području nadležnosti Županijske lučke uprave Crikvenica, pod uvjetom da redovito podmiruju svoje obveze.


Prijave na natječaj primaju se do 7. travnja, osobnim putem, putem pošte na adresu Županijske lučke uprave Crikvenica, Ivana Skomerže 2/1, Crikvenica, ili putem e-mail adrese: [email protected].


Rezultati natječaja bit će objavljeni u roku 8 dana od dana zaključenja natječaja na mrežnoj stranici Županijske lučke uprave Crikvenica.


– Županijska lučka uprava Crikvenica iznimno je ponosna na drvena plovila u lukama pod svojim upravljanjem i pred nama je svake godine “slatka muka” da od nekoliko plovila odaberemo ono najljepše i na taj, ponajprije simboličan način, pomognemo vlasnicima drvenih plovila, jer oni to svojim trudom i ljubavlju prema drvenoj brodogradnji itekako zaslužuju.


Pozivam sve naše korisnike koji zadovoljavaju uvjete natječaja da se prijave. Svim prijaviteljima želim sreću i uspjeh u natjecanju i neka najljepša brodica pobijedi, ističe ravnatelj crikveničke lučke uprave Mario Kružić.