TZ

Vikend u Crikvenici nudi natjecanje u plesu i mnoge aktivnosti na otvorenom

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinCrikveničanke, Crikveničani i njihovi posjetitelji ovog će vikenda moći uživati u plesu i aktivnostima na otvorenom. Kako javljaju iz TZG-a Crikvenice, ove subote u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održat će se međunarodno plesno natjecanje European Dance Open 2024.


Na natjecanje se mogu prijaviti plesne skupine i plesači iz cijele Hrvatske i inozemstva kojima je ovo prava prilika da pokažu svoje sposobnosti i plesna umijeća. Početak je u 10 sati, a blagajna se otvara u 8.30 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 15 eura.


Prvi dio dana namijenjen je za najmlađe natjecatelje, drugi za starije, a organizirat će se i plesni Battle Show. Natjecanje će pomno pratiti stručni žiri sastavljen od osvajača brojnih državnih, europskih i svjetskih odličja. Organizatori dodjeljuju bogate novčane nagrade, pehare, medalje i diplome.
Istog dana na rasporedu je druga Proljetna biciklijada crikveničkom rivijerom, koju organizira BK Crikvenica. Start će biti u 10 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Šetnicom uz Dubračinu vozit će se do Tribaljskog jezera gdje će biti okrjepa. K


ako napominju iz TZG-a Crikvenice, biciklijada nije zahtjevna za sudionike, prilagođena je i najmlađim uzrastima, a glavni cilj je popularizacija biciklizma na crikveničkoj rivijeri te zdravog života općenito. Kotizacije nema, a u slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa. Pretprijave nisu obvezne, ali su poželjne i šalju se na klupski mail: [email protected].


U crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani plesat će se i u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, a riječ je o godišnjoj produkciji PK-a Dance Queen. U nedjelju će se održati i 35. po redu događanje Pješačenjem do zdravlja.


Pješačenje se organizira u spomen 100. godišnjice osnutka prvog planinarskog društva u Crikvenici – HPD-a Drenin i 150 godina Hrvatskog planinarskog saveza. Okupljanje će biti od 8.30 ispred Muzeja Grada Crikvenice.


Nakon što članovi PD-a Strilež u Preradovićevoj dočekaju sudionike s pićem dobrodošlice, i nakon razgledavanja izložbe »Kad već postoji planina« u muzeju, polazak je planiran u 10 sati.


Dvije grupe poći će lakšom i težom stazom uz pratnju vodiča PD-a Strilež. Potrebna je uobičajena planinarska oprema, zaštita od kiše/sunca i užina. Ručak će biti organiziran u kavani Trabakul (pokraj tržnice), a bonovi za batudu će se prodavati ujutro prije polaska, po cijeni od 5 eura.