FIT4NOVI

Od izvora do Frankopana. U subotu novi hodački izazovi u Novom Vinodolskom

Portal Novi listU subotu se nastavlja bogat program manifestacije FIT4NOVI, a hodače čeka doista pravi izazov. Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji sa KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija subotama donosi aktivnost „Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog“ nudeći hodanje sjajnim „plavim i zelenim stazama“, a ove subote priprema i pravi test za ljubitelje aktivnosti u prirodi, priopćili su organizatori.


Nakon tri staze koje su hodačima ponudile uživanje u ljepotama Novog te njegove okolice, u subotu 25. svibnja, program će dobiti novu dimenziju jer hodače čeka izazovna staza „Od izvora do Frankopana“. Hodači će se okupiti u 10 sati, u centru Povila (autobusna stanica) te nakon obaveznih vježbi zagrijavanja, krenuti na srednje zahtjevnu stazu dužine 10,5 km s predviđenim trajanjem hoda od četiri i pol sata, a sudionici će se kretati stazom Povile – Vidikovac Gradina – Stari grad Ledenice – Žrnovnica – Povile. Organizatori napominju kako prva dionica hoda donosi oko 1 sat hoda usponom te je pravi izazov, a uz licenciranog instruktora i vodiča nordijskog hodanja, hodače će predvoditi i planinarski vodič, s obzirom da je jedna dionica staze planinarski put.


Kako je to već ustaljena praksa, i ove će se subote organizatori pobrinuti kako bi sudionici dobili na korištenje štapove za hodanje, uz napomenu da se svi zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti na mjestu okupljanja. Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, a organizatori im preporučuju da na nogama imaju čvrstu prigodnu obuću, ponesu zaštitu od sunca te dovoljnu količinu vode (preporučena količina je 2 l).
FIT4NOVI tako u subotu donosi pravi hodački spektakl čiji je dio itekako lijepo biti, jer osim sjajnog hodačkog iskustva hodači će imati prilike uživati u prirodnim ljepotama te upoznati ovaj  zanimljiv kraj. Ovom će turom ujedno završiti jedna od aktivnosti ovogodišnje FIT4NOVI manifestacije, a sudeći po interesu, s programom hodanja će se nastaviti i u jesenskim mjesecima uz upoznavanje novih staza i krajolika.


KONTAKT: 099/ 542 83 10 TZG Novi Vinodolski
091/ 420 06 50 KŠR Gorovo