CRIKVENICA Rukavina i Kružić u drugom krugu, oboje uvjereni u pobjedu

Robert Šimonović

Damir Rukavina (HDZ) ima 38,47 % glasova ili 1773 glasova, dok podrška SDP-ovom Mariju Kružiću iznosi 28,47% ili 1312 glasovaCrikveničanke i Crikveničani novog gradonačelnika dobit će u drugom izbornom krugu lokalnih izbora.


Kako stvari stoje, ondje će se pronaći aktualni gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ), kandidat koalicije HDZ-HSP-HSS-HSLS, i Mario Kružić (SDP), kandidat koalicije SDP-a i PGS-a.


Značajnu podršku birača i ovoga je puta pridobio aktualni gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ), a koja iznosi 38,47 % glasova ili 1773 glasova, dok podrška SDP-ovom Mariju Kružiću iznosi 28,47% ili 1312 glasova.
Umjesto gradonačelnika Rukavine, izjavu je dala kandidatkinja za zamjenicu, Ivona Matošić Gašparović


– Prije svega željela bih se zahvaliti svim biračima, svima koji su nam pružili podršku i prepoznali naš rad i trud svih ovih godina. Zadovoljni smo, kako sada stvari stoje pobijedili smo na osam od devet biračkih mjesta, stoga svakako imamo razloga za slavlje. Optimistični smo i iskreno se nadamo pobjedi u drugome krugu, rekla je Matošić Gašparović.


U pobjedu u drugome izbornome krugu uvjeren je i Mario Kružić.


– Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene i našu koaliciju, kao i svim sjajnim ljudima s moje liste, jer bez njih ne bi bilo niti ovog rezultata. Vjerovao sam da ću ući u finale ove važne izborne utakmice, jer bez vjere u sebe i sve ove ljude koji su uz mene ravnopravni dio ekipe, ne bih se niti kandidirao za ovu odgovornu i časnu dužnost.


obzira hoćemo li biti dio opozicije ili ćemo uspjeti složiti većinu, svoju ćemo dužnost obnašati na dobrobit svih stanovnika, jer stvaranje bolje Crikvenice za nas je i dalje na prvom mjestu, rekao je SDP-ov Mario Kružić.