Dan narcisa

Čak četiri tisuće narcisa prodano u humanitarnoj akciji u Crikvenici, Selcu i Triblju

Robert Šimonović

Foto Grad Crikvenica

Foto Grad Crikvenica

Članice Udruge umirovljenika grada Crikvenice i Vinodolske općine uključile su se i ove godine u Dan narcisaVrijedne članice Udruge umirovljenika grada Crikvenice i Vinodolske općine uključile su se i ove godine u humanitarnu akciju Dan narcisa.


Tom prigodom prodavale su darovane narcise za Udrugu žena operiranih dojki Nada – Rijeka kako bi se pružala pomoć ženama operiranima od raka dojke.


Cilj akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti redovitih pregleda dojki zbog ranog otkrivanja raka, liječenja i smanjenja smrtnosti žena.
Prikupljena materijalna sredstva namijenjena su prevenciji, ranom otkrivanju bolesti i izlječenju.


Udruga je preuzela 4.000 komada narcisa i sve je uspješno prodano. U prodaji su sudjelovale Podružnice Crikvenica, Selce i Tribalj. Selce je prodalo 1.000 komada, Tribalj 150, a preostalih 2.850 Crikvenica.


– Uspješnost akcije potvrđuje da je velik dio naših građana humanitarno osviješten i da je kupnjom narcisa dao svoj doprinos hvalevrijednoj akciji.


Posebnu pažnju i zahvalnost izazvala je izuzetna gesta trojice mladića, od kojih su dvojica Nijemci, koji su ženama donirali vrijednu svotu novaca, a da pritom nisu uzeli cvijeće.


Dečki, ganuli ste nas do suza! Hvala vam od srca! Narcis je simbol proljeća, novog života, buđenje nade i vjere u ozdravljenje.


Drage žene, život je najdragocjeniji, i vjerujte, postoji i nakon dijagnoze – rekla je Maja Gašparović ispred Udruge umirovljenika grada Crikvenice i Vinodolske općine.