VEĆI ZDRAVSTVENI STANDARD

Nova ulaganja u zdravstvo Ličko-senjske županije: Župan Petry potpisao Sporazum vrijedan više od 650.000 kuna

Marin SmolčićGOSPIĆ Nastavljaju se izdvajanja Ličko-senjske županije kako bi se na ovome prostoru stvorili optimalni uvjeti za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Tako je danas župan Ernest Petry potpisao Sporazum kojim je u proračunu Ličko-senjske županije osigurano više od 650.000 kuna za izgradnju i uređenje parkirališta ambulante Brinje. Govoreći o sukcesivnim ulaganjima u ličko-senjsko zdravstvo župan Petry se obratio novinarima.


-Ovim Sporazumom Ličko-senjska županija će izdvojiti sredstva iz svojeg Proračuna za Dom zdravlja Otočac-ambulanta Brinje u iznosu od 653 831 kunu kako bi se asfaltirao parking i uredio okoliš oko zgrade ambulante. Pri tome će Općina Brinje sufinancirati ovaj projekt sa 200 tisuća kuna. Na temelju prethodnih procjena i elaborata utvrđen je iznos realizacije ovoga projekta od 853 831 kunu. Vezano uz ovu ambulantu treba reći kako je ondje već dulje vrijeme prisutan problem vezan uz parkirališna mjesta, rekao je župan Ernest Petry.


Danas će župan obići Općinu Udbina gdje su završeni radovi na uređenju dvorišta i ulaza ambulante Udbina. Radovi su uključivali uklanjanje ruševnog objekta, zida i drveća te formiranje parkirališta sa četiri parkirna mjesta i rješavanje oborinske odvodnje. Osim toga izgrađeno je novo stepenište sa rukohvatom i nadstrešnicom. Ukupna vrijednost projekta je 341.771 kuna. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je sufinancirao trošak sa 200.000 kuna, dok je Ličko-senjska županija izdvojila 100.000 kuna.