"Nova snaga grada"

Marko Filipović otvorio kampanju: “Rijeka je tolerancija, otvorenost i sloboda, taj status slobodnog teritorija ću ojačati”

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

"Vrijeme je za novi smjer i smjenu generacija u razvoju Rijeke. Za to je potrebna prava osoba. Ja sam mlad, zamjenik sam gradonačelnika osam godina i znam kako sustav funkcionira", rekao je kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke..RIJEKA – Kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović otvorio je u petak pretkampanju pod nazivom “Nova snaga grada”, a istaknuo je da će Rijeka s njim na čelu ostati slobodna luka, otvoren i tolerantan grad te da je njegova i odgovornost SDP-a ojačati “status slobodnog teritorija”.


“Rijeka je odavno sinonim za toleranciju, otvorenost i slobodu, a moja je odgovornost, kao i odgovornost SDP-a, da ojačamo Rijeku i taj status slobodnog teritorija”, rekao je Filipović.


Ustvrdio je da je vrijeme za novi smjer i smjenu generacija u razvoju Rijeke. “Za to je potrebna prava osoba. Ja sam mlad, zamjenik sam gradonačelnika osam godina i znam kako sustav funkcionira”, rekao je. Istaknuo je da svakodnevno komunicira s ljudima i znam što oni očekuju od gradonačelnika.
Znam što je dobro postavljeno  i što možemo uraditi brže i bolje, dodao je Filipović koji ističe da poznaje svaki kutak grada te da je do sada obišao svaku četvrt.


Cilj mu je da Rijeka postane moderan sveučilišni grad za novo doba, otvoren, zelen i kreativan te urbana mediteranska prijestolnica. Treba mnogo više jačati gospodarstvo, posebno malo i srednje poduzetništvo te otvoriti više grad moru. Važno je i ulagati u prometnu infrastrukturu a u planu je izgraditi najmanje dvije javne garaže u Rijeci tijekom sljedećeg mandata, naveo je.


Foto Marko Gracin


Podržavam nastavak velikih infrastrukturnih investicija, javnih i privatnih, namjeravam jačati korištenje EU fondova i dovršiti uređenje kompleksa Benčić uz povezivanje s najužim središtem grada, naglasio je Filipović.


Kandidatkinja za njegovu zamjenicu kao gradonačelnika Sandra Krpan istaknula je važnost obrazovanja, značenje sveučilišta i brige za mlade u razvoju grada. U tome posebno mjesto ima građanski odgoj, s čime nastavljamo. On uči djecu da budu otvorena, empatična jedni prema drugima i svijetu oko sebe, da ne razmišljaju u šablonama, rekla je.


Krpan je istaknula da će se zalagati za pravo svakog djeteta na mjesto u dječjem vrtiću te gradnju novih vrtića kako bi se to ostvarilo.


Marko Filipović je predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a, a Sandra Krpan potpredsjednica.