Fantastično-nestvarna slika

Kad ne mogu ljudi, na kavu sjeli medvjedići

Edi Prodan

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljRIJEKA –  ispred najpoznatije riječke slastičarnice Cacao na Rivi: puna terasa plišanih medvjedića koji su poput ljudi posjedali oko stolova! Jedan od simbola topline doma, kao i omiljeni dar u ovo adventsko doba na taj je način uljepšao riječku svakodnevicu, izazvao salve oduševljenja, najviše kod djece i ljepšeg spola. S obzirom da Cacao modalitetom »za van« radi i u ovom »light lockdownu« njegovi su nam zaposlenici istaknuli da su željeli poslati poruku radosti i optimizma te dati svojim sugrađanima poticaj da izdrže ovo istodobno teško, ali i svečano razdoblje.


– Sve će ovo proći, pobijedit ćemo epidemiju, opet ćemo se družiti na našoj terasi, poručila je složna ekipa slastičarnice Cacao.


Mada, s obzirom na zadovoljstvo koje se dalo iščitati s njihovih plišanih lica, medvjedići okupljeni oko stolova nisu baš zadovoljni porukom o prepuštanju svojih mjesta »običnim« gostima. A uz svo zadovoljstvo, bilo je i ponešto zbunjenost: mama, smiju li se oni okupljati na terasama kad je to zabranjeno?!
Smiju, koliko nam bili dragi i koliko god smo im kao mali davali itekako humane osobine, ipak je riječ samo o – igračkama. Imunim na pandemiju i sve što ona donosi.