Centar za rehabilitaciju

Izložba “Isti smo u različitosti” otvorena u matuljskoj Galerijici

Marina Kirigin

S otvorenja izložbe u Galerijici Matulji

S otvorenja izložbe u Galerijici Matulji

Radove su izrađivali korisnici Centra s puno ljubavi i truda, a posjetitelji ih imaju priliku razgledati do 5. prosinca i to u vremenu od 10 do 12 i od 17 do 19 satiIzložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka pod nazivom »Isti smo u različitosti« otvorena je u Galerijici u Matuljima.


Radove su izrađivali korisnici Centra s puno ljubavi i truda, a posjetitelji ih imaju priliku razgledati do 5. prosinca i to u vremenu od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.


– Centar za rehabilitaciju Rijeka skrbi i brine o osobama s intelektualnim poteškoćama, invaliditetom, autizmom i ostalim pridruženim smetnjama, a kampanjom pod istim imenom »Isti smo u različitosti« želi se probuditi svijest ljudi o osobama s poteškoćama i probuditi senzibilitet prema različitostima.
Upravo iz tih različitosti rađa se ovakva prekrasna umjetnost – istaknula je ravnateljica Centra Iva Letina koja je zajedno s korisnicima otvorila izložbu, a čijem je otvaranju nazočio i načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela koji je pohvalio radove i inicijativu.


Otvaranje izložbe je svojim nastupom uveličao Jan Šokčević, autist nevjerojatnog glasa i talenta.