MANJAK DEMOKRACIJE

U Otočcu za sjednicu Gradskog vijeća ukinut Aktualni sat: Čega i koga se boji gradonačelnik Goran Bukovac?

Marin Smolčić

Na online sjednicama nema novinara i nema rasprave. Čega i koga se boji gradonačelnik Goran Bukovac? - pitaju se članovi Gradskog vijeća Otočca iz stranke LIPO.OTOČAC – Klub vijećnika stranke LiPO u Gradskom vijeću Grada Otočca dostavio je priopćenje medijima, prosvjedujući na činjenicu što je današnja sjednica ovoga tijela održana elektroničkim putem, pri čemu je iz Dnevnoga reda izostavljen tradicionalni Aktualni sat.


– Goran Bukovac, gradonačelnik Grada Otočca je ukinuo Aktualni sat gdje vijećnici postavljaju pitanja gradonačelniku, što je i obveza po Zakonu o lokalnoj samoupravi i poslovniku Gradskog vijeća. To je prvi gradonačelnik Otočca koji je u 30 godina postojanja Gradskog vijeća u Otočcu ukinuo Aktualni sat tako da vijećnici više nisu u mogućnosti postavljati pitanja gradonačelniku.


Također smatramo da nije bilo potrebno sazivati sjednicu elektronski jer nisu na snazi epidemiološke mjere koje su to propisale, gotovo svi vijećnici su cijepljeni, a i sva druga javna događanja u Otočcu odvijaju se uživo, s velikim brojem prisutnih građana. Na online sjednicama nema novinara i nema rasprave. Čega i koga se boji gradonačelnik Goran Bukovac? – pitaju se članovi Gradskog vijeća Otočca iz stranke LIPO, a u ime Kluba vijećnika te stranke priopćenje je potpisao bivši gradonačelnik Stjepan Kostelac.


Goran Bukovac
Podosta intrigantna tema koja se navodi u ovom priopćenju vezana je i uz medijske spekulacije o uzimanju vode u svrhu novih vodovodnih pravaca sa izvorišta rijeke Gacke i mogućem uništenju Gacke. Klub stranke LIPO također traži odgovore na pitanja zbog čega je ukinut Aktualni sat, ukinut je i Odbor za proračun kao jedan od najvažnijih odbora na kojem se raspravlja o proračunu, a spominju se i projekti koje je tijekom zadnje predizborne kampanje aktualni gradonačelnik Bukovac isticao kao presudne za razvoj grada na Gacki, a sada se ne provode.


Uz Stjepana Kostelca u ime Kluba stranke LIPO potpisani su Josip Grčević, Ivan Miletić i Suzana Bižanović.


Za odgovor na ove natpise zamolili smo prozvanog gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca.


-Budući se sjednica održala elektroničkim putem u razgovoru sa svojim suradnicima zaključili smo da za današnju sjednicu ukinemo Aktualni sat, koji je inače svakako potreban. Što se tiče navodnog uzimanja vode iz rijeke Gacke o tome je prerano govoriti, isto tako i spekulirati o navodnom štetnom utjecaju na rijeku.


S obzirom na obim i vrstu ovih optužbi uskoro ću se očitovati s priopćenjem i o svim detaljima obavijestiti javnost, rekao nam je u telefonskom razgovoru gradonačelnik Bukovac.