Sjajan uspjeh

Zlato i dvije bronce hrvatskim informatičarima na Europskoj juniorskoj olimpijadi

Portal Novi list, Hina

Ivo Pavičić, Dino Hadžić, Gabriel Katić i Vito Toševski / Foto Hrvatski savez informatičara

Ivo Pavičić, Dino Hadžić, Gabriel Katić i Vito Toševski / Foto Hrvatski savez informatičara

Zlatnu medalju osvojio je Dino Hadžić, brončane medalje Ivo Pavičić i Vito Toševski dok je četvrti član reprezentacije bio Gabriel KatićJednu zlatnu i dvije brončane medalje osvojili su mladi hrvatski informatičari na 7. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 8. do 14. rujna održava u Kutaisi (Gruzija).


Zlatnu medalju osvojio je Dino Hadžić, brončane medalje Ivo Pavičić i Vito Toševski dok je četvrti član reprezentacije bio Gabriel Katić, stoji u priopćenju Hrvatskog saveza informatičara.


Stručni voditelj reprezentacije bio je Vito Anić, dok je odgovorni organizator tog nastupa i ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade bio Krešimir Malnar.
Na olimpijadi je nastupilo je 96 natjecatelja iz 24 zemlje.


U priopćenju se naglašava i uspjeh hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola u sastavu Fran Babić, Toni Brajko, Ivan Janjić i Lara Semeš koja je neposredno prije te olimpijade imala dva međunarodna nastupa.


Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 19. kolovoza u Magdeburgu (Njemačka), Toni Brajko osvojio je brončanu medalju, dok su na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 28. kolovoza do 4. rujna u Szegedu (Mađarska), brončane medalje osvojili Fran Babić, Toni Brajko i Ivan Janjić.