Zastrašujuća perspektiva

Astronauti su snimili nadrealne fotografije uragana Dorian

P. N.

Foto: Christina Koch/NASA

Foto: Christina Koch/NASA

Oko 13.000 domova pretrpjelo je ozbiljnu štetu dok je ogromna oluja prolazila preko najsjevernijeg otoka Bahama, poplavila puteve i odnijela živote petoro ljudiAstronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici fotografirali su jedinstvene i istovremeno zastrašujuće trenutke uragana Dorian koji je opustošio Bahame.


Uragan Dorian je u samo 24 sata nanio ogromnu štetu. Oko 13.000 domova pretrpjelo je ozbiljnu štetu dok je ogromna oluja prolazila preko najsjevernijeg otoka Bahama, poplavila puteve i odnijela živote petoro ljudi, piše New Atlas.


Brutalnost oluje fotografirao je NASA-in astronaut Nick Hague koji je tvitao nadrealnu fotografiju iz Međunarodne svemirske stanice.

Astronautkinja Christina Koch, također je fotografirala uragan.Dok su astronauti sa svojim fotoaparatima na 250 milja (408 km) iznad oluje uspjeli napraviti nevjerojatne fotografije, sateliti u orbiti oko Zemlje nude još jednu udaljeniju perspektivu.Obala Miamija poplavljena je u ponedjeljak rano ujutro, a u SAD-u je otkazano više od 1300 letova. Vlasti očekuju da će uragan Dorian doći “opasno blizu” Floride gdje su na snazi naredbe za evakuaciju, kao i u Južnoj Karolini, Georgiji i Virginiji.