Novi standardi

Xiaomi predstavio Mi 11 Ultra mobitel sa zanimljivom inovacijom; pozadinskim AMOLED ekranom

T.I.

Modul stražnje kamere Mi 11 Ultra sastoji se od glavnog senzora od 50 megapiksela, kao i širokokutne leće od 48 megapiksela i teleobjektiva u periskopskom stilu od 48 megapiksela. Ima „monstruozni“ digitalni zoom povećanja od 120 x što nadmašuje i Samsungove nove Ultra modele S20, S21 i Note 20Xiaomi je jučer predstavio nekoliko vrhunskih modela pametnih telefona uključujući Mi 11 Ultra,  Mi 11 Lite i Mi 11 Lite 5G u višesatnom virtualnom događaju.


Iako je Xiaomi potvrdio tehnološke značajke koje se očekuju od jednog top Android modela, iznenađenja nije nedostajalo. Jedno i na prvi pogled uočljivo je drugi zaslon, značajka koja je još neobičnija kad se uzme u obzir da Mi 11 Ultra nije sklopivi telefon.


Na prednjoj strani, naravno, nalazi se veliki zaslon – AMOLED ekran od 6,81 inča. Ali tu je i drugi, maleni zaslon koji se nalazi na poleđini, inkorporiran u ogromnu izbočinu kamere, desno od tri stražnje kamere. Za taj AMOLED „ekrančić“ veličine 2,8 cm, u Xiaomiju kažu da je koristan za informacije i upozorenja poput trajanja baterije, vremena i dolaznih poziva ako je telefon okrenut prema dolje. Zgodno, ali još je važnije, možete se vidjeti ako slikate selfije na tri “pro-grade” stražnje kamere modela Mi 11 Ultra, što slikanju selfija diže na novu razinu kvalitete.
Modul stražnje kamere Mi 11 Ultra sastoji se od glavnog senzora od 50 megapiksela, kao i širokokutne leće od 48 megapiksela i teleobjektiva u periskopskom stilu od 48 megapiksela. Ima „monstruozni“ digitalni zoom povećanja od 120 x što nadmašuje i Samsungove nove Ultra modele verzija S20, S21 i Note 20 koji se diče svojim Space Zoomom od 100 x.


Uz to ima 10x optički zum, što Mi 11 Ultra čini prvakom zumiranja među mobilnim uređajima.


Kao što biste očekivali od top modela, Mi 11 Ultra popisu specifikacija dodaje kristalni zaslon, trenutno najbrži Android procesor  Qualcommov Snapdragon 888, velika bateriju od 5000 mAh, podršku za brzo punjenje, set stereo zvučnika koji je zajedno razvio Harman Kardon. Također, ima Hi-Res Audio certifikat. No, nema 3,5 mm priključka za slušalice. Međutim, na raspolaganju je Bluetooth 5.2 za bežične slušalice. Dodatna povezanost uključuje dual SIM 5G, Wi-Fi 6E, NFC i IR blaster.


Xiaomi još nije objavio cijene izvan Kine, ali verzija od 256 GB, koja je model koji se lansira na međunarodnom tržištu, prodavat će se za 6.499 yuana (oko 990 američkih dolara).