Google Meet dobiva konkurenciju

WhatsApp uskoro omogućuje telefonske i video pozive preko stolnih računala

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Iako se Facebook nije očitovao o ovome potezu, pretpostavlja se da se dio motiva krije u pandemiji koronovirusa jer su i Zoom i Google Meet zabilježili meteorski rast uporabe u posljednje vrijemeFacebook se preko svoje aplikacije za slanje poruka WhatsApp uključuje u konkurenciju s internetskim tvrtkama koje već godinama vladaju područjem videokonferencija Zoomom i Googleom, odnosno njihovom aplikacijom Google Meet.


Naime, prema informacijama koje prenosi Reuters, Facebook je razvio beta verziju desktop WhatsApp aplikacije koja po prvi put omogućava glasovne i video konferencijske pozive preko velikih ekrana bez korištenja drugih aplikacija. S laptopa i kućnih računala preko WhatApp Web aplikacije mogle su se dosad slati tekstualne poruke. Postoje upute na internetu koju sugeriraju da je i sada moguće uspostaviti osobni video poziv preko laptopa, no to ne ide automatski nego tek posredno, uporabom Facebook Messengers Rooms značajke.


Iako se Facebook nije očitovao o ovome potezu, pretpostavlja se da se dio motiva krije u pandemiji koronovirusa jer su i Zoom i Google Meet zabilježili meteorski rast uporabe u posljednje vrijeme, ne samo u povećanom osobnom komuniciranju i poslovnim videokonferencijama zbog poželjne socijalne distance, već i zbog online nastave u svim razinama obrazovanja.
WhatsApp može očekivati uspjeh i u ovom području s obzirom da već ima ogromnu bazu korisnika. S dvije milijarde korisnika širom svijeta i po tome je odmah uz Facebook.