Posljedica pandemije

Samsung odustaje od razvoja svog vrhunskom modela mobitela Galaxy Note za 2021. godinu

T.I.

Samsung bi sasvim mogao prekinuti proizvodnju jednog od svojih najjačih modela, što je posljedica pretpostavke da će u pandemiji koronavirusa potražnja za high-end modelima mobitela nastaviti padatiSamsung Electronics ne planira razvijati novu verziju Galaxy Note pametnog telefona za 2021. godini. Kako saznaje Reuters iz više neimenovanih izvora, Samsung bi sasvim mogao prekinuti proizvodnju jednog od svojih najjačih modela, što je posljedica pretpostavke da će u pandemiji koronavirusa potražnja za high-end modelima mobitela nastaviti padati.


Galaxy Note je poznat po svojem velikom zaslonu i olovci za pisanje po ekranu i uz kompaktniji Galaxy S čini Samsungovu ponudu premium modela mobitela. Prema informacijama Reutersa, Galaxy S će ostati jedina vrhunska serija mobitela Samsunga do daljnjega. Kao svojevrsna kompenzacija, najjači model serije S21 imat će olovku za pisanje po ekranu. Energija i resursi koji se inače u Samsungu periodično troše na Galaxy Note modele bit će usmjerena na preklopne modele u koje Samsung polaže mnogo nade.


Ovogodišnji model Galaxy Note 20 prodaje se po cijeni od 7.300 do 10.800 kn za ultra model što ga čini skupljim od iPhonea 12. Inače, prvi Galaxy Note predstavljen je 2011. godine i zahvaljujući njemu postao najveći proizvođač mobitela na svijetu, gurajući u prvi plan modele s velikim ekranima.
„Potražnja za premium modelima ove godine smanjila se i mnogi ljudi traže alternative najskupljim modelima“ – rekao je Tom Kang, analitičar u istraživačkoj tvrtki Counterpoint. Očekuje da će prodaja Samsungove serije Note ove godine pasti za petinu, na 8 milijuna, dok broj prodanih komada serije S pasti na manje od 30 milijuna, što je pad od pet milijuna komada.


Samsung je za Reuters odbio komentirati tvrdnje da obustavlja razvoj novog modela Galaxy Note mobitela.