Nestašica čipova

Samsung odustaje od proizvodnje već predstavljenog mobitela Galaxy S21 FE?

T.I.

Jedan od razloga otkazivanja lansiranja novog smartphonea je navodno tekući globalni problem nedostatka čipova. Naime, Galaxy S21 FE je navodno trebao koristiti Snapdragon 888, set čipova koji bi dijelio s Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, kao i ostalim verzijama Galaxy S21 serijeKada se još u srpnju Samsung Galaxy S21 FE pojavio s punim specifikacijama na certifikacijskoj platformi TENAA u Kini, nagađalo se da bi moglo doći do ranog lansiranja, a ranije ovog mjeseca objavljeno je da bi S21 FE mogao debitirati u listopadu, no čini se da od toga neće biti ništa.


Prema izvješću korejskog DDailyja, dužnosnik Samsung Electronicsa rekao je da je tvrtka otkazala događaj Galaxy S21 Fan Edition (FE) Unpacked, koji se trebao održati sljedećeg mjeseca, te kako se čini da se ide u smjeru da uopće ne izda S21 FE.


Jedan od razloga otkazivanja lansiranja novog smartphonea je navodno tekući globalni problem nedostatka čipova. Naime, Galaxy S21 FE je navodno trebao koristiti Snapdragon 888, set čipova koji bi dijelio s Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, kao i ostalim verzijama Galaxy S21 serije, no izgleda kako se Samsung namjerava kladiti na uspjeh svojih novih sklopivih i telefona umjesto na pristupačne perjanice.
Ovo ne bi bio prvi put da je Samsung žrtvovao lansiranje drugog uređaja. Tvrtka je odlučila da ove godine neće lansirati Galaxy Note telefon kako bi potrošače gurnula prema Galaxy Z Fold 3 i Galaxy S21 Ultra. Lansiranje Galaxy S21 FE ove godine moglo bi dodatno razrijediti njenu liniju i ukrasti vrijedne čipove premium telefonima. To bi moglo imati utjecaj i na Galaxy S22 seriju, koja bi se mogla ponovno pojaviti početkom sljedeće godine.


Važno je napomenuti da Samsung još nije službeno potvrdio otkazivanje Galaxy S21 FE. Ovo novo izvješće dolazi samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je tvrtka proizvela 10.000 jedinica. Vrlo je realno da bi se Samsung mogao odlučiti za lansiranje Galaxy S21 FE, ali ograničavajući ga na odabrana tržišta, poput SAD-a i Europe.