Novi otkazi

Nastavljaju se rezovi u tehnološkim divovima: sad i Dell otpušta pet posto radne snage

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

S obzirom da širom svijeta za Dell, trećeg najvećeg proizvođača osobnih kompjutera na svijetu, radi 133 tisuće ljudi, otkazi će obuhvatiti njih 6650Nakon internetskih tehnoloških giganata iz Silicijske doline koji su u novu godinu ušli s masovnim otpuštanjima radne snage, ovaj se trend u SAD-u nastavlja.


Danas je Dell, treći najveći proizvođač osobnih kompjutera na svijetu nakon Lenova i HP-a, ali i softverski gigant, tako objavio da će otpustiti oko pet posto svoje radne snage. S obzirom da širom svijeta za njih radi 133 tisuće ljudi, otkazi će obuhvatiti njih 6650.


Poteze je na web stranici Della u otvorenom pismu zaposlenicima objasnio jedan od operativnih direktora tvrtke Jeff Clarke, napominjući da dosadašnji  potezi  štednje poput ograničavanja angažiranja vanjskih suradnika, smanjenje službenih putovanja i potrošnje za vanjske usluge nisu dovoljne.
„Ono što znamo jest da se tržišni uvjeti i dalje pogoršavaju s neizvjesnom budućnošću. Koraci koje smo poduzeli kako bismo bili ispred utjecaja pada – koji su omogućili nekoliko snažnih kvartala zaredom – više nisu dovoljni. Sada moramo donijeti dodatne odluke kako bismo se pripremili za put koji je pred nama“ – napisao je Clarke.


U pismu nije konkretno navedeno koliko ljudi će morati otići, no spominjanih pet posto potvrđeno je danas u službenoj regulatornoj prijavi Della nadležnim tijelima.