AI revolucija

Facebook otkrio pametne naočale koje odgovaraju na pitanja i objavljuju uživo. To nije sve

Hina

REUTERS

REUTERSGlavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg predstavio je u srijedu nove AI proizvode za potrošače, uključujući pametne naočale koje mogu odgovarati na pitanja i prenositi sadržaj izravno na Facebooku, botove koji stvaraju foto-realne slike i ažurirane VR naočale.


Zuckerberg je za proizvode rekao da spajaju virtualni i stvarni svijet i naglasio da Meta nudi jeftinu ili besplatnu umjetnu inteligenciju koju se može integrirati u svakodnevni život.


Metin Quest bestseler je u VR naočalama i tvrtka ističe da je najbolja vrijednost za novac u toj industriji, uoči očekivanog puštanja u prodaju puno skupljih Aplleovih VR naočala.
Nova verzija Questa u prodaji će biti od 10. listopada, a pametnih naočala od 17. listopada. U njih je ugrađen novi Metin AI asistent i moći će uživo prenositi ono što korisnik gleda izravno na Facebooku ili Instagramu, dok je ranija generacija mogla fotografirati. Asistent će od iduće godine moći identificirati mjesta i predmete koje ljudi gledaju te prevoditi.


Zuckerberg je proizvode predstavio na konferenciji Meta Connect u Metinom kampusu u Silicijskoj dolini, najvećoj konferenciji godine i prvoj koja nije bila virtualna od početka pandemije.


Predstavio je i prve Metine proizvode generativne umjetne inteligencije za potrošače uključujući Metin AI chatbot koji može generirati tekstualne odgovore i foto-realne slike.


“Neće samo odgovarati na pitanja”, rekao je. “Riječ je o zabavi i o tome da vam se pomogne da se povežete s ljudima oko vas.”


Naglasio je da Meta želi da te tehnologije budu “pristupačne svima”.