Online učenje

Sveučilište u Rijeci surađuje s Courserom, evo što to znači za studente

Ingrid Šestan Kučić

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Potpisano je partnerstvo s vodećom globalnom platformom za online učenjeSveučilište u Rijeci potpisalo je ugovor o suradnji s vodećom globalnom platformom za online učenje Courserom.


Strateškim partnerstvom s Courserom Sveučilište širi svoju obrazovnu ponudu i omogućava razvoj fleksibilnih puteva učenja.


Kroz ovu suradnju studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju riječkog sveučilišta pruža se prilika za stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada odnosno kvalitetniji i učinkovitiji rad sa studentima ili obavljanje poslovnih zadataka.
Coursera nudi više od 6.500 tečajeva dostupnih u područjima visoke potražnje kao što su poslovanje, soft-skills, informatika, znanost o podacima i inženjering, kao i više od 400 certifikata u industriji i specijalizacija relevantnih za razvoj karijere koje se sastoje od slijeda tečajeva i virtualnih laboratorija.


Nedavno je Courseri, zbog njena jedinstvenog pristupa transformaciji vještina i misije koja uključuje transformaciju života ljudi demokratizacijom obrazovanja, dodijeljen B Corp certifikat kao dokaz ispunjavanja najviših standarda društvene i ekološke učinkovitosti i javne transparentnosti.


Pristup kakav zagovara Coursera podudara se s nastojanjima Sveučilišta da, u skladu s vlastitom misijom, ostvaruje društveni utjecaj uz poticanje održivog razvoja kroz primjenu inovativnih i učinkovitijih metodologija u učenju i poučavanju te digitalnu transformaciju.


Partnerstvo Sveučilišta i Coursere, kroz isporuku certifikata od strane prestižnih sveučilišta i partnera iz industrije studentima te nastavnom i nenastavnom osoblju Sveučilišta, pridonijet će razvoju riječkog “Europskog sveučilišta budućnosti” i njegovoj prepoznatljivosti u europskom obrazovnom prostoru.


Riječko Sveučilište prvo je hrvatsko sveučilište i u ovom dijelu Europe koje je ušlo u partnerstvo s Courserom.