Benvenuti škola sparivanja hrane i vina

NL Promo

Saznajte koji tip hrane idealno prati istarske vinske klasike

Benvenuti Rosé


Ružičasta vina su izrazito food friendly i prate veliki dijapazon jela. Njihova mladost i sočnost, kao i aromatičnost svježeg crvenog voća su kao izmišljeni za cijeli niz salata, osobito onih s piletinom, a odlično idu i uz razne pašte s morskim plodovima, rižota s kozicama, školjke na buzaru, sashimi od tune i odreske lososa na žaru.


Benvenuti Malvazija


Svježa malvazija prije svega voli jednostavnije pripremljenu ribu poput brancina, samo prelivenu svježim maslinovim uljem i posutu krupnom solju, ali dobro prati i široki dijapazon rižota, pa laganije pripremljena jela od bijelog mesa, zatim pašte s šparogama, proljetne pašte, škampe i druge morske plodove na buzaru, bakalar na bijelo.
Benvenuti Malvazija Anno Domini


Zrela malvazija, to jest ona dozrijevana par godina u vinariji, od čega dio u neutralnim drvenim bačvama većeg formata, je namijenjena punijim i konkretnijim glavnim jelima. Na prvom mjestu je bijela riba jačeg okusa sa žara ili iz pećnice, poput kovača, škarpine, grdobine i slično, kao i hobotnica ispod peke, a zatim izvrsno prati i škampe ili jastoga sa žara, a tu su i klasična pečenja, od pečenog pileta s krumpirima sve do teleće koljenice.


Caldierosso


Življi i sočni karakter Caldierossa, kojeg karakterizira kupaža četiri značajne sorte današnjice, teran, merlot, nebbiolo i tempranillo i koje se u ovom blendu sjajno nadopunjuju. Janjeći kotleti s tamnim umakom su perfect match ovom vinu, ali jako odgovara i svakodnevnim jelima baziranim na crvenom mesu, kao što su tjestenine s crvenim umakom, to jest, rajčicom i mljevenim mesom, poput bolognese umaka, zatim mesne štruce, pa razna miješana mesa s roštilja i konačno pečenja poput roast beefa i janjetine s ražnja.Teran Anno Domini


Teranu odgovara širok dijapazon jele od crvenog mesa. Sve od janjećih i junećih odrezaka pa do jela od divljači. Međutim, najbolje prati odležani ramstek i biftek. Sočnost blaže termički obrađenog crvenog mesa se preklapa sa sofisticiranošću i slojevitošću odležanog terana. U toj kombinaciji obje strane, i jelo i vino, pokazuju najbolje od sebe.


Desertno vino Corona Grande


Idealno ga je piti zasebno, kao desert za sebe, jer će na taj način sve brojne arome doći do punog izražaja. Od hrane najbolje je priložiti slanije i aromatičnije sireve, uz bademe te kriške svježih jabuka i bobice svježeg grožđa.