Buđenje sezone

Predstavom »Flashdance…What a Feeling« Pozorišta na Terazijama preksinoć u Opatiji otvoreno Ljeto na Ljetnoj i festival mjuzikla

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Čarolija pjevanja, sviranja, plesa i glume»Flashdance…What a Feeling« – poznati glazbeni hit iz istoimenog filma koji je uprizoren i u formatu mjuzikla, »probudio« je ovogodišnje Ljeto na Ljetnoj u Opatiji.


Gledalište je preksinoć bilo solidno popunjeno, premda ne i do posljednjeg mjesta, budući da je mjuzikl »Flashdance« u izvođenju beogradskog Pozorišta na Terazijama uslijed lošeg vremena umjesto u petak održan u subotu i novi termin nije svima odgovarao.


Uz uspješnice koje se prenose s generacije na generaciju poput pjesama »Gloria«, »Maniac« i »I Love Rock and Roll«, dakle dobru glazbu koja ne gubi na kvaliteti, koreografiju i plesne točke, te nezaobilaznu ljubavnu priču između ambiciozne i za plesom »lude« Alex i za njom »ludog« bogatog sina vlasnika tvornice u kojoj naporno radi, Nicka – otvoreno je i Ljeto na Ljetnoj i ovogodišnji Festival mjuzikla.


Gledalište je bilo solidno popunjeno
Prije samog otvorenja, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin najavili su publici čak stotinu dana bogatog ljetnog programa.


– Vjerujem da će u ovih 100 dana programa vrijeme biti na našoj strani. Otvaram Ljeto na Ljetnoj i neka nam je sretno, rekao je Kirigin.


Zatim je publika imala priliku prepustiti se čaroliji gostujuće umjetničke ekipe koja je u približno tri sata programa uz jednu kraću stanku obilovala dinamikom i vještim preokretima na sceni.


Dan-noć, iscrpljujući rad zbog preživljavanja – večernje nastupanje u baru na putu ostvarenja snova, gubitak posla, te prijateljstvo, ljubav i mogućnost da se životni mozaik ipak jednoga dana posloži, ova je ekipa »oboružana« različitim vještinama – od pjevanja, sviranja, plesa i glume, humorističnih točaka, do akrobacija, svoje emocije s kazališnih dasaka s lakoćom »prodala« publici i vrlo vjerojatno mnoge privukla da ih prate i u nekoj drugoj predstavi, u Opatiji primjerice uz još jedan poznati mjuzikl i to »Chicago«.