PROMJENA TRADICIJE

Umjesto vatrometa laserski show: Ove subote otvara se jubilarni 70. Pulski filmski festival uz brigu o životinjama

Hina

Snimio: Dejan STIFANIC

Snimio: Dejan STIFANIC



PULA – Svečanost otvorenja jubilarnog 70. Pulskog filmskog festivala u subotu, 15. srpnja, održat će se u pulskoj Areni bez tradicionalnog vatrometa, no publiku očekuje spektakularni show laserima, jednoglasno je odlučilo Festivalsko vijeće, rečeno je u utorak.


 


“Festivalsko vijeće donijelo je jednoglasnu odluku da se vatromet ne održi, prije svega zbog suosjećanja sa životinjama, ali i zbog njegove štetnosti na okoliš. Pomno smo istražili sve opcije, no vatromet bez praska jednostavno ne postoji”, rekla je ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić.




Dodala je kako umjesto vatrometa tijekom ceremonije otvorenja publiku očekuje spektakularni show laserima.


Pulski Filmski festival koji se održava od 15. do 23. srpnja, obilježit će 70. godišnjicu izdanjem monografije, pričama o Festivalu iz perspektive filmaša i publike koje su postale i dio vizualnog identiteta ovogodišnjeg izdanja, brojnim izložbama i popratnim programima te festivalskom himnom u interpretaciji istarske kantautorice Elis Lovrić.


Uoči Festivala vjerna publika, filmaši, sudionici dosadašnjih izdanja te ljudi koji su radili na Festivalu podijelili su svoja sjećanja pod motom “Moja festivalska priča”.


Odabrane priče objavljene su na ovogodišnjim plakatima, a one najuzbudljivije uskoro će biti predstavljene javnosti putem internetske stranice Festivala, kao i u formi kratkih video priloga tijekom Festivala.