U SKLOPU EPK

OBILJEŽAVANJE 60. GODIŠNJICE U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka praizvedena je predstava »Sretna kućica«

Kim Cuculić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Predstava je nastala prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač-Petković i Dijane Arbanas



RIJEKA – U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka praizvedena je predstava »Sretna kućica« autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz te u režiji Morane Dolenc.


Predstava je nastala prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač-Petković i Dijane Arbanas, koja govori o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru 1936. godine na poticaj samih seljana.


Ta je priča sada dobila lutkarsku inačicu, koja progovara o važnosti zajedništva i humanosti te naglašava važnost knjiga i čitanja. Brojne likove »oživio« je Zlatko Vicić, scenografkinja i kreatorica lutaka je Luči Vidanović, skladatelj je Sandi Bratonja, a oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.


Foto galerija: Izvedena predstava "Sretna kućica" Foto: Damir Škomrlj




Predstavom »Sretna kućica« ujedno je počelo obilježavanje 60. godišnjice Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a ova je predstava i dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i nastaje u okviru programskog pravca Dječja kuća.


Uoči praizvedbe u GKL-u je otvorena retrospektivna izložba »Za naše daske prikovani… 60 godina«, čiji su koncept osmislile Vedrana Balen Spinčić, Luči Vidanović i Marija Volkmer, a izložbu postavile Marija Volkmer i Iva Katalinić.