Meneovdjenema

U Galeriji “Juraj Klović” samostalna izložba Ivice Nikolca

Kim Cuculić

Ivica Nikolac / Foto Sergej Drechsler

Ivica Nikolac / Foto Sergej Drechsler

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja. U sklopu izložbe održat će se radionica cijanotipije »Sunce plave boje«, u četvrtak 3. lipnja s početkom u 10.30 sati



Samostalna izložba Ivice Nikolca pod naslovom »Meneovdjenema« bit će otvorena 1. lipnja u Galeriji »Juraj Klović«, kada će od 17 do 20 sati autor biti prisutan u galeriji.


Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja. U sklopu izložbe održat će se radionica cijanotipije »Sunce plave boje«, u četvrtak 3. lipnja s početkom u 10.30 sati.


Radionica cijanotipije u osnovi je fotografska radionica jer polaznici uz pomoć sunčeva svjetla izrađuju fotograme i fotografije, a pogodna je za uzrast od 10 do 90 godina.




Zatim će 7. lipnja u 18 sati biti održano predavanje »O čemu pričamo kada pričamo o fotografiji?«.


Predavanje govori o sociološkom, filozofskom i estetskom poimanju fotografije, njenoj mogućnosti da izazove moć naše mašte i kulturnom utjecaju koji je veći od onoga koji se može označiti vizualnim jezikom.


U predavanju se dotiče i tendencije u suvremenoj fotografiji koja, u kontekstu masovnosti, zagovara »polaganu smrt« pravila trećine i pravila zlatnog reza, kao temelja likovnosti u fotografiji, oslanjajući se na potrebu »učešća promatrača« kao aktivnog sudionika.


Zbog epidemioloških mjera broj osoba je ograničen pa se zainteresirani mogu prijaviti na e-mail autora [email protected]. Programi su besplatni.