Rab Film Festival

Treći RAFF otvara dokumentarac “Projekt Kartel”: Dramatične sudbine meksičkih novinara koji rade priče o narkokartelima

Kim Cuculić

Danas počinje treće izdanje Rab Film Festivala, koji će potrajati do 22. kolovoza i odvijati se pod epidemiološkim mjerama



Uoči početka trećeg izdanja Rab Film Festivala, direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić na konferenciji za novinare ispričali su najnovije detalje o tome kako će se odvijati festival pod epidemiološkim mjerama. Tako će se na sve programe RAFF-a moći ući isključivo uz predočenje važećih COVID-potvrda ili potvrdama o preboljenju, odnosno negativnim PCR ili antigenskim testovima.


Kako bi se zainteresiranima olakšao dolazak, RAFF je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, HZJZ-om i Ministarstvom zdravstva omogućio besplatno testiranje za sve goste festivala, naglasio je Tomić Zuber. Ono će se moći obaviti u Domu zdravlja na Rabu, besplatno za one koji su kupili ulaznicu za bilo koji program RAFF-a u petak, subotu i nedjelju.


Zuber je još jednom ponovio filmski program, u kojem se svakako ističe jedan od do sad najuspješnijih hrvatskih filmova, »Murina«, redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji je osvojio Zlatnu kameru za najbolji debitantski film na Filmskom festivalu u Cannesu. Film se prikazuje u subotu, u Ljetnom kinu, a već sad se traži ulaznica više. Dodatno, nakon »Murine« na istom mjestu koncert će održati regionalna glazbena legenda Zoran Predin. Nije to »bez veze«, kako bi se u narodu reklo, jer Predin je upravo u »Murini« ostvario i jednu manju sporednu ulogu.


Veliki europski hit »Jahači pravde«




Festival danas u 20 sati otvara dokumentarni film »Projekt Kartel«, o dramatičnim sudbinama meksičkih novinara koji rade priče o narkokartelima, pri čemu nerijetko izgube i svoj život. Nakon njega slijedi koncert Nine Fiamenco.


U konkurenciji za najbolji film festivala je šest filmova – tri dokumentarna i tri igrana – a osim ova dva navedena, publika će moći vidjeti i igrane filmove »Egzil« i »Lihvar« te dokumentarne »Žicu« i »Prava cijena online poslova«. Festival u nedjelju zatvara danski film izvan konkurencije, no veliki europski hit – »Jahači pravde«.


On će biti prikazan u Seaplex Kaich programu – u Uvali I. Padova, a moći će se gledati s rive i usidrenih brodova. Taj program je besplatan za gledatelje, no – napomenula je ravnateljica POU-a Rab Katarina Ribarić, broj mjesta je ograničen i u dva broda i na rivi, pa preporuča da se na vrijeme dođe na ulaze u brodove i rivu. Sve detalje RAFF objavljuje na svojim web (www.rabfilmfestival.com) i FB stranicama.


U Rab dolazi i “Murina”


POTREBNE POTVRDE

Na sve programe RAFF-a moći će se ući isključivo uz predočenje važećih COVID-potvrda, ili potvrdama o preboljenju odnosno negativnim PCR ili antigenskim testovima