Jazz na Kantridi

Štikla ide dalje: Ipavec-Majstorović kvartet u utorak na “Prascu”

Portal Novi list

Zoran Majstorović i Aleksandar Ipavec

Zoran Majstorović i Aleksandar Ipavec

Ipavec je jedan od najboljih regionalnih harmonikaša, ljubiteljima glazbe poznat kao lider sjajnog sastava Etnoploč, a pritom je i vrhunski edukator i dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim festivalima



U utorak na Morskom prascu koncertom Ipavec-Majstorović kvarteta nastavlja se Štikla


Nakon što su s Kantride ovacijama ispraćeni The Sterptet kvintet i JazzObala Quartet Štikla, festival eksperimentalne i jazz glazbe, nastavlja se ovoga utorka, 11. kolovoza, novom poslasticom za ljubitelje ovog glazbenog izričaja.


Dakle, na Morskom prascu od 21 sat zasvirat će  Ipavec-Majstorović kvartet,  kojega čine Aleksandar Ipavec na harmonici, Zoran Majstorović na gitari, Bojan Skočilić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.




Okosnicu Ipavec-Majstorović kvinteta, naravno, čine Aleksandar Ipavec i Zoran Majstorović. Ipavec je jedan od najboljih regionalnih harmonikaša, ljubiteljima glazbe poznat kao lider sjajnog sastava Etnoploč, a pritom je i vrhunski edukator i dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim festivalima. Majstorovića, koji je s Damirom Čargonjom Čarlijem 2012. godine pokrenuo Štiklu, možda i ne treba posebno predstavljati. Ovaj iznimni multiinstrumentalist, aranžer kompozitor dobitnik je brojnih nagrada (Status, Damir Dičić, Miroslav Sedak Benčić, Porin) kao najistaknutiji etno instrumentalist, jazz kompozitor i jazz gitarist. 


Ipavec-Majstorović kvartet na Morskom prascu predstavit će se sa svojim sjajnim tango izvedbama, brazilskom bossa novom, sambom i ponekim jazz standardom, a kvaliteta svih članova ovoga sastava jamac je vrhunskog glazbenog doživljaja.  


Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike. 


Ulaz na koncert Ipavec-Majstorović kvarteta je besplatan, a koncert će biti organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a, a što se odnose na sprječavanje širenja zaraze bolešću COVID-19. Također, pozivamo sve sudionike i posjetitelje da poštuju preporuke i obrate pažnju na pojačanu osobnu higijenu, paze na fizičku udaljenost i nose zaštitne maske. 


Također, pamučne i perive zaštitne maske FKK 2020 moći će kupiti i na Morskom prascu po cijeni od 25 kuna, a kako bi pomogli realizaciju svih projekata iz programa Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020.