Profilov novitet

Saga “Nizozemska kuća” ušla je u finale Pulitzera

Kim Cuculić

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett ušlo je u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno je u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija te je osvojilo čitatelje diljem svijeta



U knjižare je upravo stiglo nekoliko Profilovih noviteta. »Nizozemska kuća« raskošna je i potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom, roman o obitelji, gubitku i ljubavi.


Remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett ušlo je u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno je u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija te je osvojilo čitatelje diljem svijeta. Hrvatski prijevod potpisuje Saša Stančin.


Povjesničar Reza Aslan uvjerenja je da se cijela povijest čovječanstva može ispričati uz pomoć povijesti religija, a svoju tezu razrađuje u hit-knjizi »Bog – povijest čovjeka« u prijevodu Ive Karabaić i Nataše Barac.




Aslan u ovoj knjizi prati razvoj religioznosti, od primitivnog animizma do današnjeg monoteizma, tretirajući pritom svaku religiju sasvim ravnopravno, kao posebne aspekte jedne te iste vjere u Boga, a osobito pažljivo proučava i čitatelju objašnjava korijene religioznog poriva, smještajući ga u svoju teoriju evolucije.


»Kobna igra« Karen M. McManus silno je napet i zabavan triler.


Iako se ovaj roman može čitati i kao samostalno djelo, paralelno je i svojevrsni nastavak romana »Lažljivac među nama«, koji je preveden na 43 jezika i već se gotovo tri i pol godine nalazi na ljestvici najprodavanijih romana za mlade New York Timesa. Hrvatski prijevod potpisuje Andrea Pongrac.