Kulturni centar Kalvarija

Ri Teatar: Upisi u 40. generaciju škole glume

Davor Mandić

Kao gosti vikend-radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi



Ri Teatar organizira 40. školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od listopada 2021. do siječnja 2022., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom. Početak je predviđen 2. listopada 2021., a diplomska predstava će biti izvedena krajem siječnja 2022.godine, javljaju iz Ri Teatra.


– U ovih 39 generacija, školu glume Ri Teatra završilo je 496 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 30 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima.





Kao gosti vikend-radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd.), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput »Leteći cirkus Monty Pythona«, »Iz života kukaca« braće Čapek, »Nevidljivi gradovi« Itala Calvina, »Vodič kroz galaksiju za autostopere« D. Adamsa…



Četrdeseta škola glume Ri Teatra bit će organizirana u obliku vikend-radionica koje će voditi profesionalci u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša te uz asistenciju mladih glumaca iz 39. generacije. Upisi su nedjeljom, i to 12., 19. i 26. rujna 2021. u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8, Rijeka.