Kulturni centar Kalvarija

Ri Teatar: Upisi u 40. generaciju škole glume

Davor Mandić

Kao gosti vikend-radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografiRi Teatar organizira 40. školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od listopada 2021. do siječnja 2022., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom. Početak je predviđen 2. listopada 2021., a diplomska predstava će biti izvedena krajem siječnja 2022.godine, javljaju iz Ri Teatra.


– U ovih 39 generacija, školu glume Ri Teatra završilo je 496 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 30 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima.

Kao gosti vikend-radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd.), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput »Leteći cirkus Monty Pythona«, »Iz života kukaca« braće Čapek, »Nevidljivi gradovi« Itala Calvina, »Vodič kroz galaksiju za autostopere« D. Adamsa…Četrdeseta škola glume Ri Teatra bit će organizirana u obliku vikend-radionica koje će voditi profesionalci u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša te uz asistenciju mladih glumaca iz 39. generacije. Upisi su nedjeljom, i to 12., 19. i 26. rujna 2021. u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8, Rijeka.