NIZ DOBRIH FILMOVA

Program Ljetnog Art-kina: Srpanj počinje premijerom dokumentarca “Rock Bozon” Bernardina Modrića

Hina

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN



RIJEKA – Program Ljetnog Art-kina u Rijeci u srpnju počinje premijerom novoga dokumentarnog filma riječkog redatelja Bernardina Modrića “Rock Bozon” o trenutačnom stanju riječke rock-scene, doznaje se iz Art-kina.


Ljetno kino je na otvorenome, u dvorištu kapucinskog samostana, u neposrednom susjedstvu dvorane Art-kina.


U tom će se kinu 5. srpnja premijerno prikazati domaći dokumentarni film “Ljubav oko svijeta” Anđele i Davora Rostuhara. U filmu njih dvoje tijekom bračnog putovanja na šest kontinenata, kroz 20 zemalja, od sugovornika traže odgovor na pitanja o ljubavi i njezinu značenju. Na riječkoj premijeri bit će i autori filma.




U srpnju se nastavlja ciklus filmova redatelja Krzysztofa Kieslowskog s filmovima “Crveno”, “Veronikin dvostruki život”, “Kratki film o ubijanju” i “Slučajnost”.


Tri filma s Festivala mediteranskog filma u Splitu gostovat će od 3. do 11. srpnja, i to “Još jedan dah” istanbulske redateljice Nisan Dağ, “Strah” Ivajla Hristova iz Sofije i “Noć kraljeva” Philippea Lacôtea.


Među novim filmovima na programu u srpnju ističu se hvaljeni “Zvuk metala” Dariusa Mardera, o bubnjaru Rubenu (Riz Ahmed) koji se suočava s velikom profesionalnom i osobnom dramom – gubitkom sluha, novi film francuskog redatelja Françoisa Ozona “Ljeto ’85.”  i  “Dani gnjeva” Guya Ritchieja, njegova četvrta suradnja s jednim od najpopularnijih akcijskih zvijezda današnjice Jasonom Stathamom.