ODLUKE ŽIRIJA

Proglašene nagrade 29. Međunarodnog festivala malih scena. Najbolja predstava “Edip” beogradskog JDP-a

Kim Cuculić

Foto NEBOJŠA BABIĆ

Foto NEBOJŠA BABIĆ

O nagradi “Mediteran” Novog lista odlučivao je žiri u sastavu Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Ervin Pavleković, koji je nagradu za najbolju ulogu dodijelio Olgi Odanović za ulogu gospođe Borio u „Ćelavoj pjevačici“



RIJEKA – Proglašenjem nagrada završio je 29. Međunarodni festival malih scena. Festivalski žiri, koji je ove godine radio u sastavu Helena Buljan, Bojan Munjin i Katerina Kocevska, nakon odgledanih svih predstava na festivalu donio je sljedeće odluke. Nagrada „Nenad Šegvić“ za najbolju predstavu u cjelini pripala je većinom glasova „Edipu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.


Nagradu „Anđelko Štimac“ za najbolju režiju dobio je posthumno Jagoš Marković za režiju „Ćelave pjevačice“ Centra za kulturu Tivat. Nagrada „Veljko Maričić“ za glavnu mušku ulogu pripala je Milanu Mariću za ulogu Edipa. Nagradu „Veljko Maričić“ za najbolju žensku ulogu dobila je Olga Odanović za ulogu gospođe Borio u predstavi „Ćelava pjevačica“.


Nagradu „Nenad Šegvić“ za najboljeg mladog glumca/glumicu dobio je Joakim Tasić za ulogu Glasnika u „Edipu“. Nagrada „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu pripala je Marku Makovičiću za ulogu Tanasija u predstavi „Ožalošćena porodica“ Kazališta Kerempuh. Nagradu „Dorian Sokolić“ za najbolju scenografiju dobio je Branko Hojnik za predstavu „Djeca“ Drame SNG-a Ljubljana.




Nagrada „Ružica Nenadović Sokolić“ za najbolju kostimografiju otišla je u ruke Mariji Marković-Milojević za „Ćelavu pjevačicu“. Nagrada „Veljko Maričić“ za najbolju scensku glazbu nije dodijeljena. Nagrada „Veljko Maričić“ za najbolji dizajn svjetla pripala je Mojci Sarjaš za predstavu „Djeca“.


Nagrada „Darko Gašparović“ za najbolju dramaturgiju posmrtno se dodjeljuje Jagošu Markoviću za adaptaciju „Ćelave pjevačice“. Nagradu publike “Dalibor Foretić”, prvi put u 30 godina postojanja Festivala malih scena, s prosječnom ocjenom 4,81 dijele „Ćelava pjevačica“, „Gidionov čvor“ i „Edip“. Specijalnu nagradu za glumačku suigru dobila je predstava „Višnjik“ austrijskog Teatra Cafe Fuerte.
O nagradi “Mediteran” Novog lista odlučivao je žiri u sastavu Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Ervin Pavleković, koji je nagradu za najbolju ulogu dodijelio Olgi Odanović za ulogu gospođe Borio u „Ćelavoj pjevačici“.