„Druga gospođica Bridgerton“

Prije Bridgertona tu su bili Rokesbyjevi… stigao je treći roman o toj obitelji

Portal Novilist.hr

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Nakon uspješne sage o obitelji Bridgerton, koju je Netflix pretvorio u seriju koja ruši rekorde gledanosti, Julia Quinn predstavlja još jednu očaravajuću seriju romana.



„Druga gospođica Bridgerton“ treći je roman iz serije o obitelji Rokesby u prijevodu Lidije Toman.


Nakon uspješne sage o obitelji Bridgerton, koju je Netflix pretvorio u seriju koja ruši rekorde gledanosti, Julia Quinn predstavlja još jednu očaravajuću seriju romana, ispunjenu duhovitim dijalozima, šarolikom likovima i savršenom količinom tajni i skandala.


Julia Quinn sa svojim je neodoljivim ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka.




Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen. Prema romanima Julije Quinn na Netflixu se prikazuje serija o obitelji Bridgerton koja obara rekorde u cijelome svijetu.


Tu povijesnu dramu s velikim uzbuđenjem prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je u 76 zemalja svijeta.


Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani „Kraljica Charlotte“, „Zbroj naših poljubaca“, „Ljepše od raja“, „Mala laž“, „Zbog gospođice Bridgerton“, „Što se to zbiva u Londonu“, „Živjeli su dugo i sretno“, “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja” i “Kad je bio grešan“ i mnogi drugi.


Radnja romana


Na krivom mjestu…


Izuzetno neovisna i pustolovna, Poppy Bridgerton udat će se samo za udvarača čiji su intelekt i interesi jednaki njezinima. Nažalost, nitko od šarlatana te londonske sezone nije se kvalificirao. Dok posjećuje prijatelje na obali Dorseta, Poppy u šetnji slučajno otkriva tajno skrovište, ali njezino se oduševljenje pretvara u užas kada je dva gusara nađu, vežu i začepljenih usta bace na kapetanov krevet…


U krivo vrijeme…


Odmetnuti kapetan Andrew James Rokesby prevozi važnu robu i dokumente za britansku vladu. Isplovljavajući na putovanje prema Portugalu, zapanjen je kada vidi ženu koja ga čeka u kabini. Naravno, njegova mašta počinje divljati, ali njegova dužnost prema Kruni uvjetuje to da je s njom zaglavio.


Iako Poppy ni ne sluti da je on sin grofa i susjed njezinih aristokratskih rođaka, Andrew zna da je ona Bridgerton i posve mu je jasno da će je vjerojatno morati oženiti kako bi izbjegao skandal. Ali kako to obično biva na otvorenom moru, njihov rat riječima ubrzo bi mogao mjesto ustupiti opojnoj strasti.