Hit roman i serija

Autorica serijala o Bridgertonima Julia Quinn dolazi u Zagreb

S.M.

Foto: Promo

Foto: Promo

Sezona kraljevskih skandala je pred nama!



U lipnju ove godine u Zagreb stiže autorica serijala o Bridgertonima Julia Quinn, koja je svojim romanima zapalila srca milijuna čitatelja diljem svijeta.


“I ove godine kraljevski hodnici bruje tračevima o članovima omiljenih nam likova iz obitelji Bridgerton, ali prije nego što nas preplavite zahtjevima za više sočnih detalja, znajte da na njih u ovom trenutku ne možemo odgovoriti. Strpljenje je, kako bi rekla najveća društvena kritičarka toga vremena Lady Whistledown, prava vrlina”, stoji u priopćenju Mozaik knjige koja organizira događaj u suradnji s Hoću knjigu i Avonom.


Društveni bilten Lady Whistledown, koji prati glavne događaje u gradu, prenosi da će autorica Julia Quinn u Zagrebu boraviti od 3. do 7. lipnja. U tih će se pet dana održati brojni događaji na kojima će prisustvovati svi etablirani članovi kraljevskog društva, ali i oni koji to na nekoliko dana žele postati.




Za sve ljubitelje nezaboravnih romana Julije Quinn organiziran je Bridgerton pub-kviz, druženje s čitateljima u knjižari Hoću knjigu, promocija nove knjige u Parku Maksimir i ekskluzivni bal u Kavani Lav.


Detalji i datumi održavanja svih aktivnosti bit će objavljeni na društvenim mrežama izdavača.


Julia Quinn svojim je neodoljivim ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 18 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 41 jezik, brojni je nazivaju suvremenom Jane Austen.


Prema romanima Julije Quinn snimljena je serija o obitelji Bridgerton, koja se prikazuje na Netflixu i obara svjetske rekorde gledanosti. Tu povijesnu dramu s velikim uzbuđenjem prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je serija u 76 zemalja svijeta.


Na hrvatski su joj jezik do sad prevedeni romani „Kraljica Charlotte“, „Zbroj naših poljubaca“, „Ljepše od raja“, „Mala laž“, „Zbog gospođice Bridgerton“, „Što se to zbiva u Londonu“, „Živjeli su dugo i sretno“, “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja”, “Kad je bio grešan“ i brojni drugi.