ZKM

Premijera predstave Neprijatelj naroda prema Ibsenu

Hina

Foto ZKM

Foto ZKM

»Neprijatelj naroda« široko je poznati narativ o pojedincu koji se suprotstavlja duboko korumpiranom sustavu, a koji zadire i u samu njegovu obitelj



Predstava redatelja Ivana Penovića »Neprijatelj naroda«, prema drami Henrika Ibsena, bit će premijerno izvedena u ZKM-u 6. veljače, kao zadnja koprodukcijska predstava Europskog ansambla. Kao jedan od najvažnijih klasika dramske literature, »Neprijatelj naroda« spada u naslove koje je vrlo lako dovesti u vezu sa suvremenom svakodnevicom.


»Neprijatelj naroda« široko je poznati narativ o pojedincu koji se suprotstavlja duboko korumpiranom sustavu, a koji zadire i u samu njegovu obitelj, prije svega tematizira ukotvljenost u sistem, ali i način na koji se samoprijegornim angažmanom može raditi na dobrobiti zajednice.


U predstavi glume Jasmin Telalović, Anđela Ramljak, Pjer Meničanin, Adrian Pezdirc, Frano Mašković, Ugo Korani, Ewelina Pankowska, Jan Sobolewski, Jerzy Nasierowski, Tenzin Kolsch i Claudia Korneev.




»Neprijatelj naroda« zadnja je koprodukcijska predstava u okviru dvogodišnje suradnje Zagrebačkog kazališta mladih, Schauspiela Stuttgart i Novog kazališta iz Varšave, koji su formirali Europski ansambl, a voditelj projekta je redatelj Oliver Frljić.